Рада реформ Рівного звернулася до місцевих депутатів із проханням зберегти Суспільне

Рада реформ Рівного звернулася до місцевих депутатів із проханням зберегти Суспільне

26 жов. 2018

Координаційна рада об’єднання громадських організацій "Рада реформ Рівного" оприлюднилазвернення до депутатів Рівненської обласної ради та інших місцевих рад щодо можливого закриття філій Суспільного мовлення в регіонах. Коаліція закликає місцевих депутатів звернутися до Верховної ради, Президента, Кабінету міністрів із вимогою дофінансувати Суспільне мовлення у 2019 році й тим самим зберегти місцеве Суспільне мовлення. 

Повний текст звернення наводимо нижче.

Звернення Рада реформ Рівного до депутатів Рівненської обласної ради та інших місцевих рад щодо можливого закриття філій Суспільного мовлення в регіонах.

Ми – люди, які прагнуть змін і щодня не на словах просувають і втілюють реформи, обуренні невиконанням державою свого, закріпленного Законом, зобов‘язання про фінансування Суспільного мовлення в Україні, що ставить під загрозу втілення однієї з ключових реформ.

Ми схвильовані інформацією, яку озвучив голова правліня ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія про можливість закриття філій Суспільного мовника в регіонах, за умови скорочення бюджету на 2019 рік.

Суспільне мовлення на Рівненщині – це канал UA: РІВНЕ та Українське радіо Рівне, які за неповних десять місяців діяльністі в умовах реформи показали, що здатні, попри суттєве недофінансування, втілювати реформу, дотримують цінностей незалежності, відкритості та просвітництва. Рівненська філія Суспільного оперативно та з максимальною повнотою інформує жителів області про важливі новини, окрім того з залученням експертів, допомагає аудиторії отримати інформацію про усі точки зору і нюанси з тієї чи іншої теми.

Ви, як представники своїх громад, повинні бути зацікавленні в існуванні сильного місцевого мовника, який не буде залежним від комерційних чи політичних інтересів власника, а працювати лише задля зміцнення державності.

Звертаємося до Вас від імені коаліції громадських організацій "Рада реформ Рівного" та просимо проявити міцну державницьку і громадянську позицію і звернутися до Верховної ради, Президента, Кабінету міністрів з вимогою дофінансувати Суспільне мовлення у 2019 і тим самим зберегти місцевого суспільного мовника.