На Facebook-сторінці UA: РІВНЕ звучатиме антивірусний джаз

На Facebook-сторінці UA: РІВНЕ звучатиме антивірусний джаз

8 тра. 2020

9 травня о 20:00 на Facebook-сторінці UA: РІВНЕ наживо звучатиме концерт етно-джазового  колективу IRIAO з Грузії. Колектив представляв Грузію на Євробаченні 2018 у Португалії. IRIAO вважають першою командою, що поєднала джаз із грузинськими етнічними мелодіями.

Виступ відбудеться в рамках live -концертів Antivirus Jazz Marathon/Antivirus джазового марафону, який вже об’єднав джазових та блюзових виконавців і меломанів з України, США, Грузії та Польщі. 

Стріми концертів тривають 5 тижнів, з 25 квітня, щосуботи о 20:00 сторінці ART JAZZ. Цієї суботи до трансляції долучиться суспільний мовник Рівненщини. Виступ побачать в Україні та Грузії.

«Ми всі зненацька опинились в непростих умовах. Ідея марафону полягає в донесенні позитивних емоцій, гарної атмосфери, відчуття присутності на теплому ламповому концерті, ніби ми всі разом хоч на трішки повернулись в клуб і із задоволенням вистукуємо пальцями, слухаючи гру музикантів та кайфуючи. Також важливим меседжем є те, що музикантам наразі важко, культурі важко і вони потребують підтримки. Фінансової та емоційної. Проєкт також має благодійну складову, а саме можливість участі в боротьбі з поширенням CОVID-19. Ми дуже тішимось з того, що концерти марафону збирають велику кількість переглядів та захоплених коментарів. Та дякуємо тим, хто підтримав проєкт внеском!» —  розповідає арт-директорка міжнародного джазового фестивалю ART JAZZ Олена Шульга.

За словами Олени Шульги, під час live концерту можна буде зробити благодійний внесок

Частину зібраних коштів організатори планують передати на підтримку музикантів та культури, іншу частину, спільно із зібраними коштами Благодійним фондом «Громада Рівненщини», використають для закупівлі захисних костюмів, респіраторів та тестових систем лікарям та хворим відділень швидкої допомоги, приймалень, хірургічних відділень Рівненської міської та обласної лікарень.

Організатори  джазових live – концертів -  фестиваль ART JAZZ та джаз-клуб «ДжЕм».