Суспільний мовник Рівненщини покаже марафон «На карантині»

Суспільний мовник Рівненщини покаже марафон «На карантині»

19 бер. 2020

 Сьогодні, 19 березня, Суспільне мовлення запускає щоденний міжплатформовий марафон «На карантині». 

Марафон транслюватимуть на телеканалах UA: ПЕРШИЙUA:РІВНЕ, інших каналах регіональних філій та на цифрових платформах. Окремі матеріали виходитимуть в ефірі першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо.

UA: ПЕРШИЙ транслюватиме марафон у будні з 12:30 до 16:15, із двома випусками «Новин» о 13:00 та 15:00. В ефірі UA:РІВНЕ, глядачі бачитимуть його з 13:40 до 16:15. «На карантині» транслюватиметься наживо на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ, окремі стріми — на фейсбук-сторінках UA: ПЕРШИЙ, Суспільне Новини та регіональних філій. 

За словами керівниці проєкту Ангеліни Карякіної, фокус марафону - життя звичайних українців, які вимушено залишаються вдома або ж навпаки працюють в посиленому режимі.

«Ми хочемо побачити й показати країну, у якій життя на час карантину не просто не зупиняється, а розкривається з іншої перспективи. Що робить українська влада, які можливості убезпечити себе та отримати інформацію і допомогу мають громадяни, що відбувається в містах та на кордонах, як живуть ті, хто передусім працює на подолання епідемії — лікарі, медсестри, поліцейські, прикордонники, комунальники, пожежники. Навіть така складна ситуація, як карантин — можливість показати, що ми люди й можемо допомагати одне одному. Життя українців складається не лише з позачергових засідань парламенту та Кабміну — а й з простої, але життєво важливої допомоги й праці. Саме це й буде фокусом нашого марафону», — розповіла Ангеліна Карякіна.

Під час марафону «На карантині» журналісти Суспільного працюватимуть наживо, дотримуючись законодавства і карантинних обмежень. Вони покажуть ситуацію в містах і селах країни. Що відбувається в громадських місцях, на зупинках транспорту, на ринках, у церквах та на трасах обласного значення.

На прямий ефір марафону щодня запрошуватимуть гостей, які мають експертизу та несуть відповідальність. Сьогодні завітають голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький та генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ Володимир Курпіта, з регіонів очікуються включення голів ОДА та мерів.

Корисні матеріали, цікаві історії та новини марафону шукайте в соцмережах за хештегом #накарантині.

Нагадаємо, команда Суспільного вимушена була змінити режим роботи у зв’язку із карантином через поширення COVID-19. Про роботу Рівненського Суспільного в умовах карантину читатйте тут.