На UA: РІВНЕ підготували тематичні ефіри до Дня Гідності та Свободи

На UA: РІВНЕ підготували тематичні ефіри до Дня Гідності та Свободи

21 лис. 2019

До Дня Гідності та Свободи на UA: РІВНЕ підготували тематичні теле- й радіоефіри, на які запросили учасників Революції гідності, волонтерів, експертів-політологів.

Гостями ранкового радіоефіру «Прокидайся» були учасники Євромайдану: громадський активіст Зураб Кантарія та волонтерка громадської організації «Допомога армії — Рівне» Ольга Юзвюк, які поділились спогадами зі слухачами і ведучими Анною Щавінською та Вадимом Семяником.

На UA: Українське радіо Рівне підготували спеціальні міжпрограмки, які звучатимуть упродовж дня.

До телестудії «Доброго ранку» завітали: політолог Віталій Лебедюк, комендант Рівненського наметового містечка часів Помаранчевої революції, координатор самооборони Рівненського майдану під час Революції гідності Юрій Шадій та учасник Революції гідності Віталій Примак.

Тематичні телерадіосюжети транслюватимуться в інформаційних випусках. Революційним подіям, їх значенню для історії, сьогодення і подальшого розвитку держави присвячена передача «Тема дня» на телеканалі UA: РІВНЕ, яка вийде в ефір о 19:20. До студії запрошений політолог Михайло Мозоль. Заплановане пряме включення з Рівненського майдану, на якому зберуться учасники революційних подій, активісти, небайдужі рівняни.

Протягом дня трьома блоками вийде спецпроєкт до Дня Гідності та Свободи на всіх телеканалах Суспільного: UA: ПЕРШИЙUA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ та регіональних філіях. Перше пряме включення розпочнеться о 9:30, друге — о 13:10, а третє — о 15:10.

Ведучі спецпроєкту Єлизавета Цареградська та Данило Мокрик поговорять із гостями студії про три революції, які відбулися на майдані Незалежності: Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію гідності.

Спецпроєкт транслюватимуть із Будинку профспілок із панорамою на Хрещатик та майдан Незалежності. Гостями студії будуть: учасник трьох революцій Олесь Доній, кінорежисер Олесь Санін, журналіст Богдан Кутєпов та інші. Також ведучі поспілкуються з операторами, чиї кадри викупив Netflix для фільму «Зима у вогні».