UA: Суспільне мовлення та Український культурний фонд — партнерство задля розвитку культурної сфери країни

UA: Суспільне мовлення та Український культурний фонд — партнерство задля розвитку культурної сфери країни

21 лис. 2019

UA: Суспільне мовлення розпочинає тривалу співпрацю з Українським культурним фондом. Орієнтуючись на досвід суспільних мовників світу, Суспільне співпрацює з інституціями, що є ціннісно близькими. 

Співпраця з Українським культурним фондом відбуватиметься в кількох напрямах: висвітлення Суспільним культурно-мистецьких проєктів УКФ, підтримка конкурсних програм та проведення спільних заходів.

«Місія Суспільного мовника багато в чому перегукується з пріоритетними напрямами діяльності Українського культурного фонду. Обидві інституції покликані сприяти громадському діалогу, розвивати українську мову та культуру. Тому наше партнерство є логічним кроком, завдяки якому УКФ зможе розповісти про проєкти, які реалізовані за підтримки фонду, а Суспільне отримає безліч різноманітного, цікавого контенту. Ми вдячні партнерам за прагнення збільшувати кількість інформації про актуальну українську культуру, адже її бракує в медійному просторі країни. Сподіваємося, що завдяки Суспільному мовнику УКФ отримає більше проєктних заявок із різних регіонів», — розповіла директорка Українського культурного фонду Юлія Федів.

Цьогоріч Український культурний фонд має на меті розширити свою діяльність у регіонах і залучити до конкурсних програм якомога більше заявників із різних областей України.

«Український культурний фонд створює реальні можливості для представників креативних індустрій реалізувати свій потенціал в Україні. Інвестуючи в розвиток культури, підтримуючи мистецькі заходи сьогодні, фонд насправді інвестує в розвиток нашого суспільства в майбутньому. Ми як Суспільний мовник прагнемо підтримати УКФ у цій справі й донести інформацію про його діяльність, можливості конкурсних програм та результати, щоб залучити до участі в проєктах якомога більше громадян», — каже директорка з комунікацій UA: Суспільне мовлення Вікторія Сидоренко.

Протягом листопада-грудня УКФ проведе інформаційні дні в регіонах, аби ознайомити всіх охочих із потенційно цікавими для них програмами. UA: Суспільне мовлення, як єдиний мовник з розвиненою мережею регіональних каналів, підтримає події УКФ в областях.

До 10 конкурсних програм від УКФ на 2020 рік увійшли:

  • знакові події;
  • навчання, обміни, резиденції, дебюти;
  • інноваційний культурний продукт;
  • аналітика культури;
  • інклюзивне мистецтво;
  • аудіовізуальне мистецтво;
  • мережі й аудиторії;
  • культура, туризм, регіони;
  • культура заради змін;
  • культурні столиці.

Докладно дізнатися про конкурсні програми та УКФ можна на офіційному сайті.