На UA: РІВНЕ повертається проєкт «Виборчий округ»

На UA: РІВНЕ повертається проєкт «Виборчий округ»

19 лис. 2019

22 листопада о 19:25 в ефірі UA: РІВНЕ стартує новий сезон суспільно-політичного проєкту «Виборчий округ». У програмі аналізуватимуть роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.

П’ятьом народним депутатам-мажоритарникам від Рівненщини: Олександру Аліксійчуку (154 ОВК), Роману Іванісову (153 ОВК), Олександру Ковальчуку (152 ОВК), Сергію Литвиненку (156 ОВК) та Віктору М’ялику (155 ОВК) надіслали офіційні листи-запрошення на проєкт «Виборчий округ». З 18 по 22 листопада — у дні, визначені Верховною Радою для роботи з виборцями в округах триватиме запис більшості ефірів. Якщо обранець із різних причин не зможе взяти участі у «Виборчому окрузі», в ефір вийде не 26-хвилинна, а скорочена до 13 хвилин програма, де його діяльність аналізуватимуть експерти й мешканці округу.

Олександр Аліксійчук

Олександр Аліксійчук і Тетяна Гочмановська

«У новому сезоні на UA: РІВНЕ над проєктом працюватиме нова команда. Студійну розмову з нардепами вестиме керівниця творчої групи «Тема дня» Тетяна Гочмановська. Чотири нардепи-мажоритарники вже підтвердили свою участь у проєкті. Один з них  перебуває у закордонному відрядженні. Ще один не підтвердив і не відмовився від участі. Почали записувати перші ефіри. Цей сезон буде іншим, навіть не стільки через зміну телевізійної команди Рівненського Суспільного, а через новий формат роботи  парламенту, і людей, які представляють у ньому область. Якщо у попередньому сезоні, колишні нардепи звітувались ледь не за всі роки роботи відразу, то зараз мова піде про старт, мотивацію йти до парламенту, аналіз початку роботи і шляхи реалізації передиборчих програм», - розповів продюсер UA: РІВНЕ Михайло Чубай.

Робочі моменти

Розмові в проєкті передувала робота журналістів на конкретних округах: записували запитання до нардепів від місцевих мешканців, експертів, опонентів. Аналізували законотворчу діяльність обранців у Верховнй Раді.