Команда UA: РІВНЕ написала XIX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Команда UA: РІВНЕ написала XIX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

8 лис. 2019

8 листопада новинарі, ранківці, редактори «Теми дня», режисери, радійники Рівненської філії Суспільного долучились до написання ХІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, організованого суспільним мовником України. Охочих виявилось багато, тому писали у ньюзрумі та у ранковій студії UA: РІВНЕ.

 «Як працівники Суспільного і сумлінні громадяни, ми вирішили долучитись до процесу колективного написання диктанту. Колеги відгукнулись з великим ентузіазмом і  з цікавістю обговорюють результати. Подібні масштабні заходи об’єднують не лише всю країну, а й згуртовують колективи. Люди роблять спільну цікаву пізнавальну справу, важливу для самоідентифікації», - зазначив продюсер новин UA: РІВНЕ Сергій Татаренко

За словами шеф-редактора новин Ореста Гринюка, журналіст завжди повинен бути готовим до грамотного написання текстів українською, адже цього вимагає щоденна робота.

«Сьогодні у написанні диктанту взяли участь всі, хто не був на цю годину задіяний у зйомках. Писала не лише редакція новин, а й колеги з інших підрозділів. Цікаво було перевірити свою грамотність, зважаючи на зміни у правописі. Хоча у нас є ще 5 років для остаточного впровадження нововведень, ми вже активно застосовуємо фемінітиви і стежимо за грамотністю наших текстів», - сказав Орест Гринюк

«До написання диктанту ми долучились спонтанно. Додало наснаги те, що за 20 хвилин одразу, по  «свіжій»пам’яті, можна буде перевірити свою роботу. Диктанти єдності, як на мене, - хороша традиція, яка дозволяє перевірити свої знання. Пишаюсь, що такі речі організовує Суспільне», - додала керівниця творчої групи Ранку на UA: РІВНЕ Оксана Жужельська

ХІХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності цього року відбувся за новими правилами. Долучитися до загальнонаціональної акції змогли українці з усього світу.

Вже о 12:00 текст диктанту був оприлюднений на сайтах суспільного мовника: UA: Українське радіо та UA: Суспільне мовлення.

Крім того, суспільний мовник оголосив конкурс на найкращі твори про написання диктанту. Для цього упродовж трьох днів, потрібно надіслати листом на адресу UA: Українське радіо розповідь про те, як ви написали цьогорічний диктант, як дізналися про нього і чи підтримуєте цю акцію. До розповіді потрібно додати текст радіодиктанту. Результати оголосять 25 листопада.