Робота журналістів Суспільного змінює життя

Робота журналістів Суспільного змінює життя

6 чер. 2024

Щодня команда Суспільне Рівне  інформує про усі найважливіші події країни та регіону з фронту і тилу,  розповідає історії українців, показує волонтерські ініціативи, висвітлює мистецькі та спортивні проєкти. Інколи робота журналістів впливає на подальшу долю героїв матеріалів.

Боєць Інтернаціонального легіону Спартак Лекіашвілі — корінний грузин. Він приїхав в Україну, аби побратись зі своєю нареченою, але через повномасштабну війну вирішив вступити до лав ЗСУ. 11-го травня 2023 року Спартак отримав поранення під час артобстрілу, внаслідок якого втратив зір та рухливість. Через відсутність посвідки на постійне проживання в Україні, Спартака не лікували за всіма програмами для військових та ветеранів. У нього не було декларації з сімейним лікарем. Відтак, Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни лікував військовослужбовця власним коштом, а не за гроші НСЗУ. Команда Суспільне Рівне підготувала кілька матеріалів на різні платформи.

Читайте також: «Відстань» — прем’єра документального проєкту Ірини Цибух на Суспільному

19 жовтня 2023, через три дні після публікації матеріалу Суспільного, начальник обласного госпіталю ветеранів війни Андрій Бурачик повідомив, що міграційна служба все ж надала медзакладу довідку, яка дозволила підписати Спартакові декларацію з лікарем.

«Чи справді розголос історії Спартака вплинув на прискорення видачі йому необхідних документів — невідомо. Однак миттєва реакція міграційної служби та суспільний резонанс, який викликав матеріал, вплинули на подальшу долю легіонера. Нині він лікується в Грузії, його здоров’я покращується і це не може не тішити», — говорить Надія Кривко, кореспондентка Суспільне Рівне, яка працювала над матеріалом.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному: