«Крим: 10 років окупації»: де дивитися на Суспільному

«Крим: 10 років окупації»: де дивитися на Суспільному

22 лют. 2024

26 лютого о 21:00 дивіться на телеканалах Суспільне Крим, місцевих каналах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Миколаїв, Суспільне Харків тощо), каналі Суспільне Новини прем’єру документального проєкту про реалії життя на окупованому росією півострові «Крим: 10 років окупації». У діджиталі прем’єра відбудеться на ютуб-каналі Суспільне Крим.

«Крим має особливу цінність для держави-агресора в її людиноненависницькій ідеології й нам треба цьому протидіяти. Півострів є частиною території української держави й без визволення Криму неможливо говорити про відновлення територіальної цілісності України. Визволення, деокупація й майбутня реінтеграція Кримського півострова — це не тільки про наших співгромадян в окупації. Це також про переусвідомлення місця Криму в нашій державі, визначення ролі корінних народів й визволення від хибних наративів в головах усього суспільства», — каже Руслан Халапов, виконавчий продюсер Суспільне Крим, автор ідеї та продюсер проєкту «Крим: 10 років окупації».

Читайте також: #10роківокупації: флешмоб на підтримку борців за звільнення Криму

Нагадаємо, «Крим: 10 років окупації» — документальний проєкт Суспільне Крим про реалії життя в окупованому росією півострові. Глядач зможе простежити розвиток подій на півострові, пригадати, як все відбувалось, які настрої насправді були у жителів Криму та як рф почала жорстко переслідувати тих, хто не погоджувався з окупацією півострова.

Герої фільму «Крим: 10 років окупації»: 

  • Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу;
  • Таміла Ташева, постійна представниця Президента України в АР Крим та м. Севастополі;
  • Аліна Фролова, заступниця голови правління Центру оборонних стратегій;
  • Владислав Селезньов, начальник пресслужби Генерального штабу ЗСУ (2014-2017);
  • Азіз Умеров, брат політичної ув’язненої Леніє Умерової;
  • Рустем Скибін, кераміст;
  • Айдер Рустемов, Муфтій Духовного управління мусульман АР Крим та м. Севастополя;
  • Алім Алієв, заступник генерального директора Українського інституту;
  • Арслан Місіратов, голова Кримської організації військових та учасників бойових дій;
  • Олександра Єфименко, журналістка;
  • Мартін-Олександр Кислий, історик.

У фейсбук-мережі стартував флешмоб, ініційований Суспільне Крим, із хештегом #10роківокупації в підтримку тих, хто бореться за звільнення Криму, і в пам’ять про людей, загиблих від окупаційного режиму. Користувачі діляться власними спогадами, пов’язаними з півостровом. У кожного вони різні: про втрату дому, боротьбу за права, безпеку рідних чи теплий спогад з відпочинку. Запрошуємо розповідати у постах в соцмережах, показувати у фото, яким був Крим для вас до окупації чи яким став зараз — із хештегом #10роківокупації. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні. 

Оперативні новини Суспільне Крим  — на сайті Суспільне Новини та у соцмережах: