Спогади про Героя Небесної Сотні та реалії родин загиблих на Майдані — на платформах Суспільне Рівне

Спогади про Героя Небесної Сотні та реалії родин загиблих на Майдані — на платформах Суспільне Рівне

21 лют. 2024

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні команда Суспільне Рівне підготувала спецрепортаж-спогад про героя Небесної Сотні Івана Городнюка.

Іван Городнюк родом із Березного, що на Рівненщині. До Революції Гідності чоловік керував гуртком сучасних танців, займався розкопками й облаштуванням могил воїнів УПА.

На Майдані чоловік був членом Волинської сотні самооборони. В ході протистоянь бійці «Беркуту» облили Івана водою з водометів та кидали поруч гранати. У ніч з 19 на 20 лютого чоловік помер внаслідок запалення легень. Городнюку Івану було 29 років.

Спогадами про героя із Суспільним поділились його брат та директор школи в якій він навчався.

Читайте також: Документальний проєкт «Стихії війни» — 24 лютого прем’єра на Суспільному

Вшануванню героїв-майданівців та питанням соціального захисту їхніх родин були присвячені цього дня радіопередачі Українського Радіо Рівне.

У денному ефірі Українського Радіо Рівне начальниця управління культури і туризму Рівного Наталія Лозовська розповіла про лавреатів спеціальної молодіжної театральної премії, започаткованої у 2021 році на честь Героя Небесної Сотні, режисера Олександра Храпаченка. Щороку лауреатам вручають грошову премію і нагрудний знак. Телефоном до розмови долучився лауреат 2023 року Давид Стеблюк.

А у вечірньому ефірі, Вікторія Опанасюк, дружина Героя Небесної Сотні, депутатка та голова комісії з питань соціальної політики і соціального захисту Рівненської обласної ради, радниця голови облдержадміністрації у стідії Українського Радіо Рівне поділилась як живуть і яку допомогу отримують родини Героїв Небесної Сотні.

Нижче — перелік частот радіо Суспільного на Рівненщині:

  • м. Рівне — 87,8 FM

  • м. Дубровиця — 106,6 FM

  • с. Зарічне — 103,8 FM

  • с. Копань — 102,9 FM

  • м. Корець — 107,2 FM

  • с. Кургани — 104 FM

Українське Радіо — найпопулярніше розмовне радіо України з найбільшою FM-мережею та флагманський канал Суспільного Мовлення. У 2024 році відзначає століття з початку мовлення. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку «Дія».

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному: