Українське Радіо: День Героїв Небесної Сотні й 10 річниця російської агресії

Українське Радіо: День Героїв Небесної Сотні й 10 річниця російської агресії

20 лют. 2024

Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч день пройде під гаслом «Залишаємось гідними своїх героїв». На згадку про події Євромайдану десятирічної давнини Українське Радіо підготувало тематичні програми.

О 9:15 ведуча Олена Зелінченко поспілкувалася з військовослужбовцем Андрієм Андрушківим і шеф-редакторкою видання LB, авторкою книжки «Майдан. Нерозказана історія» Сонею Кошкіною про те, що подвиг Героїв Небесної Сотні дав Україні, як ці події 10 років тому змінили наше життя аж до сьогодні.

О 12:35 в ефірі Українського Радіо Рівне начальниця управління культури і туризму Рівного Наталія Лозовська розповість  про лауреатів спеціальної молодіжної театральної премії, започаткованої у 2021 році на честь Героя Небесної Сотні, режисера Олександра Храпаченка. Щороку лауреатам вручають грошову премію і нагрудний знак. Телефоном до розмови долучиться лауреат 2023 року Давид Стеблюк.

Читайте також: Перша самостійна гуманітарна місія українських військових — у проєкті «Мережа. Незалежність»

О 13:05 Олена Зелінченко з експерткою Інституту трансформації Північної Євразії Іриною Павленко, поспілкуються про революції на пострадянському просторі. Чому виникає революційна ситуація? Чому в Україні та ще низці країн вдається здійснити революції й навіть не один раз, а в інших, зокрема в росії та білорусі, революції зазнають поразки.

20 лютого також виповнюється 10 років від початку російсько-української війни. Спецефір Сергія Стуканова «Війна. 10 років» о 14:05 присвячено її основним етапам. Учасники програми — політолог Олег Саакян, аналітикиня Марія Золкіна та військовослужбовець і політик Ігор Луценко.

У програмі звертаються й до архіву періоду початку березня 2014 року аби проаналізувати, наскільки справдилися думки експертів.

О 15:05 ведуча Українського Радіо Вікторія Будан розповість про життя Володимира Цісельського, учасника Помаранчевої революції і Революції Гідності, який став на захист України і в 2014 році й знову у 2022-му.

О 17:42 Вікторія Опанасюк, дружина героя Небесної Сотні, депутатка та голова комісії з питань соціальної політики і соціального захисту Рівненської обласної ради, радниця голови облдержадміністрації у стідії Українського Радіо Рівне розповість як живуть і яку допомогу отримують родини Героїв Небесної Сотні.

Нижче — перелік частот радіо Суспільного на Рівненщині:

  • м. Рівне — 87,8 FM
  • м. Дубровиця — 106,6 FM
  • с. Зарічне — 103,8 FM
  • с. Копань — 102,9 FM
  • м. Корець — 107,2 FM
  • с. Кургани — 104 FM

Українське Радіо — найпопулярніше розмовне радіо України з найбільшою FM-мережею та флагманський канал Суспільного Мовлення. У 2024 році відзначає століття з початку мовлення. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланнямУкраїнське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку «Дія».