«Колядки з бомбосховищ» — зворушливий проєкт Суспільного до свят

«Колядки з бомбосховищ» — зворушливий проєкт Суспільного до свят

22 гру. 2023

Суспільне Мовлення представляє зворушливий проєкт до Різдва Христового та Нового року — «Колядки з бомбосховищ». Діти та дорослі з різних куточків України заспівали різдвяних пісень у сховищах, де вони проводять багато часу через російські обстріли. 

24 та 25 грудня відео з колядками виходитимуть на Суспільне Рівне та каналі Суспільне Новини у «Суспільне. Спротив» і між основними програмами. 30 і 31 грудня — глядачі побачать у телеефірі щедрівки із цього з циклу.

Читайте також: Різдвяні богослужіння на телеканалах Суспільного

У проєкті «Колядки з бомбосховищ» звучать і автентичні пісні новорічно-різдвяного циклу, зібрані під час етнографічних експедицій, і народні твори в сучасній авторській обробці. Їх заспівали у Черкасах, Львові, Чернігові, Тернополі, Полтаві, Хмельницькому, Рівному, а також на Волині, у Кропивницькому, Вінниці, Чернівцях та Івано-Франківську. Відео проєкту будуть опубліковані на ютуб-каналах Суспільного у цих регіонах.

Зйомки відбувалися у реальних бомбосховищах, куди спускаються в укриття під час обстрілів.

«Суспільне Рівне обрало для проєкту колектив міського палацу дітей та молоді — дитячий фольклорний гурт "Весняночка", який виконав колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю". Чому саме цей колектив і це місце? Тому що Палац — це осередок позашкілля, де з дітьми, попри війну, працюють такі ідейні й натхненні педагоги, як керівник етнокультурного центру Палацу Віктор Ковальчук, який майже тридцять років збирав етнографічний матеріал на рівненському Поліссі. Колядка, яку ми обрали для проєкту — одна з записаних ним у селі Люхча на Рівненщині. Тому “Колядки з бомбосховищ” для нас — створення нового на основі культурного надбання століть», — сказала Ольга Татаренко, продюсерка з виробництва північно-західного хабу Суспільного та Суспільне Рівне.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.