Суспільне Рівне інформаційно підтримує благодійну акцію «Добро на Різдво»

Суспільне Рівне інформаційно підтримує благодійну акцію «Добро на Різдво»

7 гру. 2023

Щороку, у період різдвяно-новорічних свят, команда Рівненського міського палацу дітей та молоді ініціює благодійну акцію «Добро на Різдво». Цьогоріч, 6 грудня, подія стартує удванадцяте, аби здійснити мрії  дітей-переселенців, дітей з особливими потребами, соціально незахищених та соціально вразливих категорій, тяжкохворих дітей, що потребують довготривалого лікування, а також знайти благодійників, готових надати цільову допомогу дітям.

Суспільне Рівне інформаційно підтримує благодійний захід. В ефірі телеканалу транслюються соціальні відеоролики про учасників благодійного збору, яким особливо потрібна підтримка та віра в диво. Про старт і підсумки різдвяної акції журналісти Суспільного повідомляють в інформаційних випусках та на цифрових платформах мовника.

«Ми традиційно підтримуємо ініціативу Палацу, адже у такий нелегкий час усі, а особливо ці дітки, чекають на диво і потребують уваги та підтримки. Віримо, що мрії діток реалізуються, наближаємо здійснення їхніх бажань, допомагаємо у цьому», — каже продюсерка з виробництва Суспільне Рівне Ольга Татаренко.

5 січня у денній студії Українського Радіо Рівне організатори заходу: Ірина Куроченко — голова ради Палацу дітей та молоді та Артем Джус — голова молодіжної палати ПДМ розказали про особливості допомоги дітям із вразливих категорій в умовах війни. 

«В час, коли Україна переживає складні часи, особливої ваги набирає підтримка один одного та тих, кому зараз важко. Благодійна акція "Добро на Різдво" — це прекрасний приклад підтримки, допомоги та соціальної відповідальності. Українське Радіо Рівне цілковито розділяє бажання Палацу дітей та молоді у тому, щоб у цей особливий період Різдвяно-Новорічних свят мрії дітей здійснилися. Адже важко переоцінити силу здійсненого бажання, яке здатне загоювати душевні рани, дарувати радість попри біль втрати, спонукає повірити у краще. Колектив Українського Радіо Рівне сподівається, що інформаційна підтримка допоможе залучити більше меценатів та небайдужих людей, і вже зовсім скоро мрії шести дітей матеріалізуються», — говорить редакторка Українського Радіо Рівне Ірина Данильчук.

Читайте також: Яскраве «Бробакс Шоу» з Лео та Елвіном — на YouTube стартував новий дитячий проєкт від Суспільного

За словами директорки закладу Ірини Первушевської, шістьом учасникам віком від п’яти до дев’яти років впродовж місяця вручать подарунки. Серед них діти з інвалідністю, переселенці та діти загиблих військових.

Учасники заходу зазначили, у кожного з них є своя мрія. Зокрема, стіл, за яким можна займатися малюванням, велосипед, гаджети, книжки, а також оздоровча реабілітація.

Софія Колобаєва, 5 років, вихованка  Центру розвитку дитини «Бебі академія» Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Разом з  бабусею та дідусем, які заміняють їй батьків, навесні 2023 року евакуювалися з Луганської області. Дівчинка мріє про дитячий візочок та ляльку Аню, про власний столик зі стільчиком, адже незабаром стане ученицею в одній із рівненських шкіл.

Читайте також: «Це книжка-помічниця»: перші відгуки читачів про видання «Хоробрі казки» від Суспільного й «АССА»

Дідусь учасниці проєкту Софії, Сергій Колобаєв, розповів:

«Свого житла у нас нема, лишилося усе в окупації. Там було все, а тут у нас орендована квартира. Нема на чому займатися, свого нічого нема. А вона любить і писати, і малювати — то на підлозі, то на дивані».

Микита Жуковський, 7 років, усиновлений  мамою з Рівного із Запорізького дитячого будинку. Дуже любить малювати та із задоволенням навчається у Школі образотворчого мистецтва Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Микита мріє про велосипед та шведську стінку, які стануть в допомозі на шляху до здоров’я і гармонійного розвитку.

Денис Гончар, 6 років, дитина з особливими потребами, напівсирота, його тато став Небесним янголом, захищаючи рідну країну від ворогів. Денис — вихованець спеціалізованого рівненського центру «Пагінець». «Найзаповітніша мрія, — каже мама, — щоб Дениско заговорив, пройшовши курс реабілітації з розвитку мовлення.

Олександр Зоря, 8 років, особлива дитина, яку виховує тільки мама, бо тато поповнив ряди Небесного війська. Родина виїхала з окупованої Херсонщини. Олександр — учень спеціалізованого закладу «Особлива дитина». Хлопчик мріє про планшет, адже його дуже приваблює дивовижний світ мультиплікаційних фільмів, і він зможе їх дивитися в будь-який час.

Валерія Мартинюк, 9 років, з багатодітної родини, учениця Екологічного центру Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Дівчинка мріє організувати літній табір з палатками і нагодувати всіх безпритульних тварин, а для себе мріє про планшет для навчання у школі.

Читайте також: «Та невже?»: проєкт для підлітків «Колайдер» презентує перші випуски експлейнер-журналу

Мирослав Мартинюк, 7 років, братик Валерії, — підтримка і надія мами, яка самотужки виховує дітей.  Мирослав — вихованець Екологічного центру Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Хлопчик любить збирати конструктор «Лего» і давно мріє про п’ять книжок: «Наруто», «Леді Баг», «Як приборкати дракона», «Клинок – книга манга».

«Акція "Добро на Різдво" присвячується діткам, які так чи інакше потребують нашої додаткової уваги. Ми працюємо цілий місяць — від Миколая до Водохреща, щоб створити дійсно приємні враження діткам. Атмосфера свята не може бути без подарунків, без допомоги наших благодійників, партнерів, наших спонсорів, наших волонтерів, — сказала директорка Рівненського палацу дітей та молоді Ірина Первушевська. — Висловлюємо найщирішу вдячність Суспільне Рівне за розуміння, інформаційну підтримку та ефективну співпрацю в багатьох дієвих проєктах, задля розвитку територіальних громад області. Висловлюємо надію на подальшу синергію наших дій у майбутньому. Бажаємо творчих успіхів, процвітання мовнику і сподіваємося на подальше партнерство в питаннях просвітництва, виховання дітей та молоді, творчого втілення іміджевих ідей задля розбудови України».

Для здійснення мрій цих дітей відкритий благодійний рахунок. Допомогти їм можна не лише коштами, а й у інший спосіб.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні. 

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному: