Суспільне Рівне отримало 43 заявки на навчання мультимедійної журналістики

Суспільне Рівне отримало 43 заявки на навчання мультимедійної журналістики

6 лис. 2023

5 листопада завершилась реєстрація на навчання мультимедійної журналістики від Академії Суспільного Мовлення для жителів 32 громад Рівненщини, Одещини, Черкащини, Полтавщини та Дніпропетровщини. Загалом Суспільне отримало 250 заявок. Мешканці Гощанської, Костопільської, Вараської, Сарненської, Дубенської та Острозької громад Рівненщини надіслали 43 заявки. Наразі анкети кандидатів розглядає команда проєкту, щоб обрати студентів курсу. 

       Читайте також: Майже сотня жителів громад Рівненщини відвідала зустрічі з командою Суспільного

Після навчання найкращі випускники стануть гіперлокальними кореспондентами та отримають роботу в команді Суспільного й необхідну для цього техніку. 

Читайте також: Навчання для майбутніх кореспондентів Суспільного у громадах: програма та тренерки

«Ми завершили прийом заявок і маємо 250 охочих навчатись та стати гіперлокальними кореспондентами Суспільного. Учасники реєструвалися поступово, але під час комунікаційних турів у кожній громаді ми відстежували збільшення кількості охочих, щоразу зустрічі в громадах спрацьовували, як підсилення, —  каже Євгенія Гайфер, керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного. — Зараз у нас вже триває відбір учасників навчання, плануємо з кожного регіону обрати 10-12 студентів. Місцеві команди аналізують всі заявки, і впродовж 6-10 листопада люди отримають листи про те, що вони пройшли відбір на навчання».

У проєкті розбудови мережі гіперлокальних журналістів команда Суспільного проїхала понад 6000 кілометрів, 1300 людей прийшли на зустрічі у громадах, вони озвучили сотні запитань і відгуків. Суспільне отримало запит на локальну тематику контенту та зібрало проблематику для майбутніх репортажів і програм.

Генпродюсер регіонального мовлення Суспільного Артем Шелковий наголошує: «Повномасштабна війна довела, що журналістика у регіонах надзвичайно важлива. На досвіді тих громад, де вже працювали на той момент гіперлокальні журналісти Суспільного — Сумщина, Харківщина, Чернігівщина — ми побачили, яку роль відіграли ці журналісти, як вони добували інформацію. Вони відзняли неймовірно цінні кадри».

Читайте також: 86% аудиторії Суспільного довіряють його новинам

Підтвердження участі у навчанні зареєстровані учасники отримають електронним листом. Перша група розпочне навчання 13 листопада, а навчання триватиме чотири тижні. Студенти слухатимуть онлайн-лекції і виконуватимуть практичні завдання. Учасники довідаються:

  • про стандарти журналістики, пошук тем, планування контенту та принципи конвергентної журналістики;
  • що таке сторітелінг і як він працює, як розробити тему й підготуватися до знімань; 
  • чому важливо проводити фактчекінг, як протидіяти дезінформації й розвивати критичне мислення;
  • основи знімання та монтажу в умовах війни.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.