Більше сотні працівників/-ць Суспільного захищають Україну в лавах Сил оборони

Більше сотні працівників/-ць Суспільного захищають Україну в лавах Сил оборони

29 вер. 2023

101 працівник Суспільного Мовлення служить у різних підрозділах Збройних сил України, 10 з них — жінки. 

Серед тих, хто став на захист країни зі зброєю в руках після початку повномасштабного вторгнення, — люди різного віку й медійних професій: 29 журналістів, 17 відеооператорів, 19 технічних працівників, один водій та 35 представників інших професій. Близько половини з усіх — із філій Суспільного в регіонах. 

«Для нас всі у лавах ЗСУ — наші, свої. Та 101 захисник і захисниця — є частиною нашої команди, суспільні. Дякуємо вам, колеги! Пишаємося і чекаємо вдома», — каже Микола Чернотицький, голова правління Суспільного Мовлення.

Читайте також: Спільний проєкт Суспільного й Тітова до Дня захисників і захисниць України

9 працівників і працівниць Суспільного повернулися до роботи після демобілізації. Дехто з них здолав наслідки поранення й пройшов реабілітацію. 

Семеро колег загинули: телеоператор Олексій Ольховик і радійник Суспільне Донбас Дмитро Сірик і ще 5 медійників, які на момент загибелі вже не працювали у компанії. Телеоператор Суспільне Миколаїв Василь Філімон перебуває в російському полоні від травня 2022 року. 

«Чекаємо повернення всіх наших колег, які воюють. Будемо раді прийняти в команду Суспільного ветеранів і ветеранок, які хотіли б знайти себе в медіа. Зробимо все від нас залежне, щоб ті, хто воював і воює, змогли працювати, розвиватися та реалізувати себе на Суспільному», — каже Дмитро Козлов, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за управління персоналом.

Команда Суспільного Мовлення впроваджує програми підтримки військових, ветеранів та їхніх родин через співпрацю із громадською організацією Veteran Hub та Міністерством у справах ветеранів України. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.