На Суспільному відбулися навчання для художників із гриму

На Суспільному відбулися навчання для художників із гриму

27 вер. 2023

Тенденції телевізійного макіяжу, робота з різними типами шкіри та волосся — художники з гриму регіональної команди Суспільного Мовлення вдосконалили навички на триденному навчанні від Академії Суспільного Мовлення. Тренером став художник-гример українського кіно Віталій Скопелідіс, який із 2002 року працює у телевізійній, рекламній та музичній індустрії.

«Особливість роботи на телебаченні — це насамперед розуміти, що ти працюєш онлайн. Не буде спроби зробити дубль і все поліпшити чи виправити. По-друге, тут все будується на взаємозв’язку “ведуча/-ий — грим — костюм — світло”», — наголосив Віталій Скопелідіс.

Тренер поділився: з-поміж усіх професійних занять, йому найцікавіше працювати в кіно. Для такої роботи художник із гриму поринає в тему, переглядає архіви, їздить на локації знімань — щоб сповна відчути настрій героїв та стрічки. Так було, наприклад, коли Віталій Скопелідіс працював над стрічкою «Подвійний імельман» режисерки Віри Яковенко. 

Читайте також: Це більше, ніж просто професія, — перекладачки жестової мови на Суспільному про свій фах

Художник-гример показав команді Суспільного лайфхаки швидкого макіяжу й зачіски для ведучих телебачення. 

«Труднощів у нашій роботі багато: це переміщення й освітлення, логістика і таймінг. Найбільше уваги на тренінгу — все ж таки створенню гриму із зачіскою за 20 хвилин. Ми розглянули та попрактикували швидкі зачіски й укладки. Також розповіли про макіяж і правильну корекцію обличчя. Окремо виділили макіяж для перекладачів жестовою мовою, віковий макіяж, чоловічий грим, — каже Віталій Скопелідіс. — Для мене це була чудова можливість передати свої навички роботи, розказати про деякі лайфхаки з гриму і познайомитися з чудовими й дуже мотивованими майстринями своєї справи».

Учасниці з Рівного, Одеси, Черкас та Чернігова прослухали теорію й опанували практику, створивши одна одній завершені образи.

«Ми відпрацьовували швидкий мейкап і зачіски для ведучих. Нам пояснили, як працювати з пігментацією шкіри й показали, як правильно начісувати волосся для створення хорошої ефірної зачіски та гримувати чоловіків, — поділилася візажистка Суспільне Рівне Світлана Ясковець. — Працювали у хорошому приміщенні з якісним обладнанням, освітленням і дзеркалами. Змогли на собі оцінити навички колег і були моделями одна для одної. Особливо хочу відзначити приємну доброзичливу атмосферу і хорошу організацію навчань».

Читайте також: Журналістика з найкращою експертизою — як студенти вивчають суспільне мовлення

«Обмінялись корисним досвідом із колегами. Тренер підказав, як пришвидшити роботу, не втрачаючи якості. Навчились нового виду укладки для різних типів волосся», — розповіла Анна Сенченко, художниця гриму Суспільне Черкаси.

«Корисно і цікаво було познайомитись, поспілкуватись і обмінятись робочим досвідом із колегами. Для себе в роботу взяла дуже корисні поради Віталія з контурингу обличчя та поради щодо швидкого макіяжу. Цінні рекомендації щодо чоловічого гриму, техніки роботи з волоссям. Дякую команді Суспільного за гарну організацію та проведення такого заходу», — каже Оксана Пирнеу, художниця-гримерка Суспільне Чернігів.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Фото — Ярослава Камінська, Маріанна Приступа