Радіопередача суспільного мовника Рівненщини виборола призове місце у конкурсі журналістських матеріалів.

Радіопередача суспільного мовника Рівненщини виборола призове місце у конкурсі журналістських матеріалів.

27 чер. 2019

26 червня оголошено результати конкурсу журналістських матеріалів про трудову міграцію, організованого ГО “Європа без бар’єрів” у рамках проекту “Популяризація фактоорієнтованого медійного висвітлення явища трудової міграції з України до країн Вишеградської четвірки“, який підтримує Міжнародний Вишеградський фонд.

У конкурсі взяли участь понад 50 матеріалів українською, російською та англійською мовами.

III місце у категорії  “Радіо” виборов суспільний мовник Рівненщини  UA:Українське радіо Рівне, програма “Теорія всього”. Епізод 6. Трудова міграція, ведучі Віталій Лебедюк і Дмитро Шевчук.

Завжди цікаво спостерігати за тим як автори Дмитро Шевчук та Віталій Лебедюк працюють у студії. За тим як вони спілкуються із гостями, ставлять запитання, але не ведуть формальну розмову, а справді простими словами намагаються пояснити іноді досить складні наукові речі, поняття, явища. Зараз ми працюємо над тим, щоб усі наші слухачі також мали таку можливість - поспостерігати за їхньою роботою, зануритися і відчути атмосферу в студії. Слідкуйте за нашими стрімами на сторінці радіо у Фейсбук facebook.com/ukrradiorivne. А якщо ви не змогли почути "Теорію всього" в ефірі "Українського радіо Рівне" (щоп’ятниці о 20:15), то можна зайти на наш подкаст Mixcloud - mixcloud.com/ukrradiorivne і послухати усі епізоди програми. Плейлист поповнюється синхронно з виходом програми в прямий ефір "Українського радіо Рівне", - ділиться продюсер Українського радіо Рівне Сергій Шидловський

 

UA: Українське радіо Рівне 

 Працює на шести Fm-частотах, проводовій мережі та он-лайн.

 

За умовами конкурсу, призи становлять: у категорії “Відео” за 1 місце – 4500 гривень, 2 місце – 3000 гривень, третє – 2000 грн. В інших категоріях за 1 місце – 3500 грн, 2 місце – по 2500 грн, 3 місце – по 1000 грн.

Більшість з учасників змагалися за перемогу у категорії “Тексти”. При цьому, з огляду на малу кількість і брак якості деяких матеріалів у категоріях “Відео” і “Радіо”, конкурсною комісією було ухвалено рішення не присуджувати перші місця в цих категоріях, а вивільнений призовий фонд розподілити між найкращими конкурсантами у категорії “Тексти”, додавши в ній дві другі та три треті премії.

У категорії “Тексти” переможницею стала українська журналістка з Варшави Олена Бабакова, одразу два тексти якої набрали найвищий бал і поділили між собою перше місце. У категорії відео ІІ місце посіла програма-інтерв’ю з експертом з трудової міграції від інтернет-каналу UkrLife.TV. Найкращим у категорії “Радіо” став присвячений трудовій міграції випуск програми “Вечірній Хаят”.

РАДІО

II місце

Радіо Хаят, програма “Вечірній Хаят”, присвячена фейкам і стереотипам щодо трудової міграції, ведучі Ольга Веснянка та Ельвіна Халілова

ІІІ місце

Українське радіо Рівне, програма “Теорія всього”. Епізод 6. Трудова міграція, ведучі Віталій Лебедюк і Дмитро Шевчук

ВІДЕО

II місце

UkrLife.TV, інтерв’ю з експертом з трудової міграції Василем Воскобойником

ІІІ місце 

Відеопроект “З нуля”, інтерв’ю з Ольгою Бушо, словацькою підприємицею українського походження, авторка Ірина Баран 

ТЕКСТИ

І місце (1 премія)

Олена Бабакова, Новая Польша, Как массовая миграция украинцев меняет Польшу

Олена Бабакова, Наш вибір,Напади на українських мігрантів у Польщі: чому їх стало більше, як можна протидіяти

ІІ місце (3 премії)

Міхал Козак, Financial Observer, Higher wages abroad are not the only reason why Ukrainians emigrate

Ігор Тимоць, Польсько-український портал, 10 кроків для роботи в Німеччині

Валентина Мураховська, Газета по-українськи, Як змінилися українці в Польщі за два роки безвізу

ІІІ місце (4 премії)

Ярослав Світлик, Новини Закарпаття, Нікому робити! Як і чому на Закарпатті настав кадровий голод 

Ірина Гаврилюк, Репортер, Прикарпаття на заробітках: як за кордоном не втратипи в халепу

Мар’яна Метельська, Волинь Онлайн, Мода чи потреба у грошах – чому волиняни їдуть за кордон та як це впливає на розвиток малого бізнесу та економічного мікроклімату області

Анастасія Мошкола, Закарпатський кур’єр, Важкий заробітчанський хліб. Чим керуються трудові мігранти обираючи країни для роботи?