“Виборчий округ: Співбесіда” — передвиборче ток-шоу  з кандидатами-мажоритарниками в ефірі UA: РІВНЕ

“Виборчий округ: Співбесіда” — передвиборче ток-шоу з кандидатами-мажоритарниками в ефірі UA: РІВНЕ

24 чер. 2019

 1 липня о 18:00 на телеканалі UA: РІВНЕ стартує ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда”. Рівненський суспільний мовник запрошує на дискусію у прямому ефірі кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників).

Восени 2018 року в ефірі регіональних філій Суспільного мовника стартувала суспільно-політична передача "Виборчий округ", завданням якої стало налагодження якісного діалогу між народними депутатами та їхніми виборцями, а також аналіз професійної діяльності депутатів.

Перед позачерговими парламентськими виборами регіональні суспільні мовники в новому форматі — “Співбесіди” — мають на меті надати інформацію про місцевих кандидатів у депутати-мажоритарники, їхні передвиборчі програми, дізнатися в учасників перегонів, як вони бачать вирішення болючих проблем регіону, аби виборці могли зробити виважений самостійний вибір.

Генеральна продюсерка регіонального мовлення UA: Суспільне мовлення Марія Фрей зазначила, що станом на 09:30 20 червня 2019 року зареєстровано 584 кандидати в народні депутати від ОВО.

“Ми запросимо вас у прямі ефіри Суспільного в кожному регіоні, на всіх округах. Ми розповідатимемо про вас, ваше минуле та плани на майбутнє. Ми хочемо знати, навіщо ви йдете в Раду. Попереду у вас п’ять років відповідальної роботи, і ми маємо про все це розповісти виборцям”, — звернулася до кандидатів у депутати Марія Фрей.

У кожному випуску ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда” відбудеться дискусія з кандидатами в народні депутати України відповідного округу щодо їхньої мотивації, передвиборчої програми, компетентності та обізнаності з викликами регіону.

Регіональна команда Суспільного Рівненщини веде активну підготовку до старту програми: запрошує кандидатів, аналізує їхні передвиборчі програми, збирає запитання від експертів і місцевих мешканців, нагадує про права і обов’язки нардепів.

Стежити за розкладом передач можна на сайті UA: РІВНЕ, а також на діджитал-платформах Рівненської філії Суспільного.

“В ефірі регіональних суспільних мовників вже транслюються експлейнери — короткі анімовані відео, які пояснюють, що зараз відбувається. В них ми говоримо про виборчу систему, законотворчі етапи та виборчий процес і навіть попереджаємо, що в ефірі Суспільного буде політична реклама”, — каже генпродюсерка Марія Фрей.

Нагадаємо, що Суспільне відмовилося від розміщення реклами з політичним змістом у позавиборчий період. Також у новому сезоні "Зворотний відлік. Парламентські" з 17 червня участь у дискусії беруть кандидати в народні депутати України за пропорційною системою (за виборчими списками кандидатів у депутати від політичних партій).