Суспільне Рівне покаже фінальні змагання Чемпіонату України з велоспорту ВМХ racing

Суспільне Рівне покаже фінальні змагання Чемпіонату України з велоспорту ВМХ racing

26 кві. 2023

З 28 до 30 квітня у місті Новоселиці Чернівецької області відбуватиметься Чемпіонат України з велосипедного спорту ВМХ racing (багатоденні перегони). Дивіться наживо фінал велосипедних змагань — 30 квітня об 11:30 в телеефірі Суспільне Рівне та на сайті мовника.

Читайте також: Український футболіст вітає гостей Євробачення-2023 з трибун стадіону «Гудісон Парк» в Ліверпулі

ВМХ racing ще називають велосипедним мотокросом. З 2008 року ця дисципліна велосипедного спорту входить до програми літніх Олімпійських ігор. Для неї використовують однойменний тип велосипеда — BMX. Забезпечує трансляцію — Чернівецька філія Суспільного. Команда Суспільне Чернівці вже має досвід знімання цих змагань — у 2021 році транслювали їх із велотраси у Чернівцях.

«Ми з командою Суспільного спробуємо показати нашому глядачеві справжнє спортивне велошоу, бо саме такою видовищною є дисципліна ВМХ racing, — розповідає лінійна продюсерка Суспільне Чернівці, відповідальна за трансляцію, Олеся Жук. — ВМХ racing в Україні є, і він розвивається, тож ми прагнемо підтримати українських спортсменів, зокрема ВМХ-рів, які після початку повномасштабного вторгнення практично не мають можливості для повноцінних тренувань. До 24 лютого 2022 року в Україні було чотири спеціалізовані траси для ВМХ racing: дві на Буковині (у Чернівцях та Новоселиці), а ще — у Куп’янську Харківської області і в Лимані Донецької області, але зараз ці спортивні траси знищені російськими загарбниками. Попри все спортсмени-велосипедисти продовжують займатись улюбленим видом спорту, тренуються на базі європейських спортивних клубів, і вже цього року маємо призерів на етапі Кубка Європи з ВМХ».

Читайте також: Виїзні теледискусії про виклики країни — на місцевих каналах Суспільного

Чемпіонат України з велосипедного спорту ВМХ racing, що проходить у Новоселиці, — це перший старт у спортивному сезоні 2023 року. Довжина траси становитиме — 360 метрів, на ній — 3 віражі та 15 трамплінів. 

«Можливість відпочити й трішки повболівати у цей непростий час — важлива цінність. На змагання з велоспорту у Новоселицю мають приїхати спортсмени з різних куточків України, також очікуємо на спортсменів з фактично прифронтового Куп’янська. Життя триває попри війну — саме це й покажемо глядачеві», — розповідає Максим Волошин, продюсер з виробництва Суспільне Львів.

«За нагороди змагатимуться майже сто спортсменів, і це дуже крутий показник. Спробуємо передати глядачам всі емоції цих захопливих змагань», — анонсує журналіст Суспільне Львів Ярема Чуйко, який коментуватиме змагання в ефірі місцевих каналів Суспільного. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.