Команда Суспільне Рівне отримала Благодатний вогонь від пластунів

Команда Суспільне Рівне отримала Благодатний вогонь від пластунів

19 гру. 2022

19 грудня, у День Святого Миколая за юліанським календарем, команда Суспільне Рівне отримала Благодатний вогонь від пластунів.

Поширення Вифлеємського вогню, як символ запаленого на місці народження Ісуса Христа, — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Представники національної скаутської організації «Пласт» принесли до Рівненської філії Суспільного благодатний Вифлеємський вогонь.

«Перед новим роком усі, і діти, і дорослі, очікують на чудо. Звісно, зараз не час для гучних святкувань, але кожен має потребу відчути тепло і турботу своїх близьких та оточуючих. Вифлеємський Вогонь Миру символізує мир, любов і добро — усе те, що зараз так потрібно кожному українцеві, і, власне, те, заради чого кожен з нас працює щодня, сумлінно виконуючи свою роботу», — говорить менеджерка Рівненської філії Суспільного Людмила Хома

 

Читайте також: Переможці Нацвідбору на Євробачення-2023 TVORCHI: «Наша місія — дивувати»

Щороку пластуни приїжджають до Відня, де разом з іншими скаутами запалюють цей символічний вогник і поширюють по всій Україні Вогонь миру цьогоріч особливий, бо є символом незламності українців. 

«Цим вогнем ми намагаємось донести всьому світу важливість миру, а так як зараз триває повномасштабна війна — цей вогонь набирає неабиякого значення для нас. Цьогоріч ми ходимо з вогнем в першу чергу до тих людей, котрі роблять можливим мир в Рівному і своєю працею наближають перемогу України котра неодмінно відбудеться. Ви, як Суспільне, теж воюєте проти агресора, щоправда, на інформаційному фронті. Саме тому ми завітали до вас аби подякувати за вашу працю, та за ваш внесок в майбутню перемогу. Поза тим ви завжди підтримували і підтримуєте пластовий рух, що є не менш важливим для нас», — каже голова «Пласту» у Рівному Артем Остапюк

Вогонь миру, запалений у Вифлеємі, привезли 14 грудня до рівненського Свято-Покровського собору ПЦУ. Пластуни з усієї області запалили від нього лампадки щоб роздавати у своїх громадах.

Невеликі святкові сюрпризи очікували на працівників і під новорічною ялинкою філії. Колеги вирішили цьогоріч таємно чи «відкрито» потішити один одного символічними подарунками.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному: