Суспільне Рівне співпрацюватиме з патріотичною молоддю

Суспільне Рівне співпрацюватиме з патріотичною молоддю

1 гру. 2022

Команда Суспільне Рівне співпрацюватиме із Рівненським обласним центром національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді». Намір зафіксували документально: менеджерка та продюсер Суспільного у Рівному Людмила Хома і Сергій Татаренко та директор центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Юрій Шадий підписали Меморандум про співпрацю.

 

«Суспільне тримає високу планку дотримання журналістських стандартів і високі вимоги до своїх матеріалів. Ми, щодня працюючи в інформаційному полі, як ніхто розуміємо важливість медіаосвіти та медіаграмотності в умовах гібридної війни. Думаю, наша співпраця буде взаємно корисною», — говорить менеджерка Суспільне Рівне Людмила Хома.

Читайте також: Залишаймося на зв’язку: частоти Українського Радіо та соцмережі Суспільного на Рівненщині

У рамках співпраці, журналісти Суспільного братимуть експертну участь у заходах молодіжного центру спрямованих на розвиток критичного мислення, дотримання інформаційної гігієни та здобуття навичок медіаграмотності.

«Оскільки Суспільне теж виконує просвітницьку місію, для нас важливими є стосунки з такими організаціями як Центр національно-патріотичного виховання. Ми комунікували й раніше, а тепер лише формалізували стосунки. Сподіваюся, той інформаційний досвід, зокрема, у боротьбі з фейками, який маю я та мої колеги, буде корисним юним вихованцям центру», — говорить продюсер Суспільне Рівне Сергій Татаренко.

«Інформаційна безпека надзвичайно важлива складова оборони держави і нам, як педагогам важливо мати професійних партнерів для консультацій і переймання досвіду у питаннях інформаційної безпеки. Наша мета інтегрувати в виховні програми та заходи інформаційну безпекову складову, щоб наші діти не лише не могли стати жертвами ворожих інформаційно-психологічних атак, а й самі могли долучитися до оборони держави на інформаційному фронті. Саме тому ми дуже цінуємо підписання меморандуму про співпрацю з Суспільним, як важливий крок на шляху взаємодії у питаннях інформаційної експертності», — говорить директор центру Юрій Шадий.

Водночас, заступник директора центру з навчально-виховної роботи Олександр Денисюк в денному ефірі міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив» поділився навичками виживання у екстримальних умовах та надзвичайних ситуаціях та провів для команди Рівненської філії Суспільного навчання: як діяти в умовах блек-ауту без тепла, води, світла, каналізації, інтернету.

Дивіться «Суспільне. Спротив»* щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення, а також на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

*На період трансляції Чемпіонату світу з футболу проєкт «Суспільне. Спротив» на місцевих телеканалах виходитиме за зміненим розкладом.