Команда Суспільне Рівне написала Радіодиктант

Команда Суспільне Рівне написала Радіодиктант

9 лис. 2022

Команда Суспільне Рівне традиційно долучилась до написання Національного радіодиктанту єдності  — 2022. Цьогоріч його значення особливе, адже зворушливий текст про важливість і втрату рідного дому — зрозумілий і близький багатьом.

Аби уникнути неприємних несподіванок, повітряних загроз, вирішили писати диктант у бомосховищі. Текст лунав зі старого радіоприймача. Писали досвідчені мовознавці і новачки. Впорались усі.

Авторка цьогорічного тексту — українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

«У моєму житті диктанти відіграють особливу роль. Я — філолог і більшу частину життя мала справу з диктантами: і коли навчалась у школі, і коли працювала. Тому мені щоразу цікаво спробувати свої сили, особливо — визначатись із авторською пунктуацією. Це — професійний інтерес. Надзвичайно важливо, що це диктант національної єдності. Цьогоріч до його написання долучилось багато моїх друзів, які опановують і вдосконалюють українську мову і вирішили спробувати свої сили. Хотілось бути разом з ними», — ділиться менеджерка Рівненської філії Суспільного Людмила Хома.

Читайте також: Макс Кідрук в ефірі «Суспільне. Спротив» — про російських письменників і їхні твори

Адміністраторка Суспільне Рівне Ольга Євтушок вперше, після закінчення школи, писала радіодиктант від Суспільного і приємно вражена, що успішно впоралась.

«Враження — надзвичайні. Дуже цікаво було випробувати свої сили. Диктант був нескладним, хорошим, змістовним. Текст — про те, що знайомо кожному. Багато хто пережив складні часи і втрату домівки. Важливо віднайти дім у собі, в своїх почуттях і відчуттях. Обовязково писатиму наступні диктанти», — каже Ольга.

11 листопада об 11:00 буде оприлюднено текст диктанту.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії.