«Героям слава!» — добірка історій захисників та захисниць від Суспільне Рівне

«Героям слава!» — добірка історій захисників та захисниць від Суспільне Рівне

14 жов. 2022

До Дня захисників та захисниць України, який відзначають 14 жовтня, команда Суспільне Рівне підготувала читачам та глядачам цикл із п’яти історій «Героям слава!»:

«Нині у час війни, для нас як для кореспондентів Суспільного важливо інформувати та висвітлювати злочинні дії російських військ на території України. Втім, не менш значимо показувати історії тих, хто виборював і виборює незалежність, захищав та захищає рідну землю, інтереси українців — і в минулому, і зараз», — говорить журналістка Катерина Сірук, яка працювала над проєктом. 

Вісім місяців тому морський піхотинець Максим Кручок з Рівненщини потрапив у російський полон, захищаючи острів Зміїний. Де та в якому стані він перебуває зараз, рідні не знають. Матір Максима Ольга Кручок розповіла Суспільному про останні звістки від сина.

Читайте такожІсторії захисників та захисниць України на передовій і в тилу — у міжрегіональному проєкті «Суспільне. Спротив»

Ірина Приходько — лікарка у міській лікарні Рівного. З 2017 року у вільний від роботи час служить парамедикинею у батальйоні «Госпітальєри». Суспільному розповіла: за п’ять років рівень надання меддопомоги у бойових умовах змінився, втім, і ворог почав використовувати потужнішу зброю.

28-річний очільник Деражненської громади Рівненського району Олександр Лукашець нині воює у Збройних силах України. Туди він пішов добровольцем. Переконаний, що користі від нього там більше, аніж в тилу.

Рівнянку Надію Левчик у 12 років разом з родиною вислали у Хабаровський край. Туди вона потрапила через батька та брата, яких звинувачували у співпраці з УПА. Про життя на засланні та участь у становленні української державності репресована розповіла Суспільному.

34-річний розвідник Володимир Клімов (позивний «Клим»), ветеран, який з 2014 року воював у АТО/ООС, 25 лютого цього року вже був на Київщині. В квітні, виконуючи завдання, підірвався у автівці, наїхавши на вибуховий пристрій, там втратив око та отримав осколкові поранення. Через стан здоров’я звільнився із ЗСУ. Своєю історією поділився із Суспільним.

Переглянути усі історії можна на ютуб-каналіфейсбук-сторінці Суспільне Рівне та на сайті Суспільне Новини.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

Суспільне Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами Перший та Суспільне Культура й каналами Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне Мовлення.