Юрій Журавель про мистецтво під час війни — інтерв’ю для «Суспільне. Спротив»

Юрій Журавель про мистецтво під час війни — інтерв’ю для «Суспільне. Спротив»

6 вер. 2022

Рівненський музикант, волонтер, художник-карикатурист та лідер гурту OT VINTA Юрій Журавель в інформаційному міжрегіональному проєкті Суспільного «Суспільне. Спротив» розповів про власну творчість та допомогу військовим під час війни. 

У розмові із ведучою проєкту Інесою Пославською, Юрій поділився, що від початку повномасштабної війни малює — висміює російських військових. Каже, що наслідує, зокрема, Чарлі Чапліна, який вважав, що чим більше сміятись над ворогом — тим швидше настане перемога. 


«Коли я потім складу весь цей матеріал в книгу — то буде своєрідна хронологія гарячої фази російсько-української війни так, як вона була насправді. В будь-якому випадку, текстові пости можна змінити, а малюнки — ні. Тобто, як я намалював 24 лютого “руский корабль» —  його вже не зміню, він таким і залишиться. І це буде чесна зображена хронологія сучасної війни», — каже Юрій.

Усі різновиди творчості та просвітницької діяльності Юрія Журавля сприяють підтримці бойового духу українських воїнів і цивільних, залученню коштів для ЗСУ та обізнаності українців зі своїм історичним минулим.

«Часто читаю історичні лекції для військових і для цивільних, щоб ми знали, наскільки глибока історія України. Не лише козацтвом, а й лицарською епохою часів Великого Князівства Литовського, і Костянтин Острозький — наш земляк. Є багато прикладів для наслідування справжніх героїв-переможців, — каже Юрій Журавель. Ми виступаємо в центрах підготовки наших військових. Але скажу відверто — набагато результативніше, коли ти сам гуртом чи творчою спільнотою збираєш гроші на черговий джип для конкретної бригади. Зараз збираємо також на джип. Не можу сказати, для кого, але хлопцям він не завадить».

Читайте також: Міжрегіональний ефір «Суспільне. Спротив» інформаційно охопить весь день

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на усіх регіональних телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів регіональної мережі Суспільного Мовлення і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

 

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

Суспільне Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами Перший та Суспільне Культура й каналами Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне Мовлення.