До дня народження Франка Суспільне покаже виставу «Легенда про вічне життя»

До дня народження Франка Суспільне покаже виставу «Легенда про вічне життя»

26 сер. 2022

27 серпня — 166 років із дня народження українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча Івана Франка. 28 серпня о 21:35 телеканали регіональної мережі Суспільного покажуть телеверсію вистави «Легенда про вічне життя» проєкту «Франко. Re:volution»*. Музично-поетично-театральне дійство відзняла команда Суспільне Львів на правах інформаційного партнера. 

Читайте також: Ті, що творять сучасну історію країни. Добірка інтерв’ю для «Суспільне. Спротив»

«Легенда про вічне життя» Івана Франка — поетичний роздум про сутність буття людини: для чого вона живе, що для неї найцінніше. Вистава за однойменним твором поета-мислителя поєднує автентичні пісні, авторські музичні твори, плачі та співані імпровізації. Співочий супровід дійства здійснює етногурт «Курбаси». Режисер та художник-постановник — Олександр Білозуб, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України. 

«Дуже імпонує, як команда Дому Франка перетворює “пам’ятник” на близьку людину, частину цього суспільства, яка, до того ж, і зараз має що цьому суспільству сказати. Власне так звучить поезія Франка у цій виставі голосами та емоціями “Курбасів”», — каже продюсерка Суспільне Львів Ірина Сандуляк

Онлайн дивитися регіональні телеканали Суспільного можна на сайтах філій.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

* Франко. Re:volution — кроссекторальний культурно-просвітницький та мистецький проєкт Дому Франка, спрямований на актуалізацію творчого феномена Івана Франка як знакової постаті української та світової культури в сучасному контексті.