UA: РІВНЕ підтримує молодіжні конкурси-фестивалі

UA: РІВНЕ підтримує молодіжні конкурси-фестивалі

29 бер. 2019

UA: РІВНЕ – інформаційний партнер відразу двох Рівненських молодіжних конкурсів-фестивалів.

«Ми талановиті. Мегаподія» – проект, який дає можливість молодим талантам показати свої творчі здібності та виступити на одній сцені з відомими українськими артистами. Захід відбувається за сприяння управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради  і громадської організації «Рівняни». Заключний концерт учасників – 15 вересня на стадіоні «Мототрек». Триває етап подання заявок-анкет, яке організатори продовжили до 20 квітня.

Ще одним цікавим молодіжним заходом, який вирішила інформаційно підтримати команда UA: РІВНЕ, буде фестиваль електронної музики «Атмосфера», який після перезавантаження і перемоги у Громадському бюджеті вже увосьме відбудеться у Рівному на день молоді 30 червня. На ньому виступатимуть кращі діджеї Західної України і переможці відборів — молоді рівненські виконавці електронної музики.

Завдання фестивалю: покращення якості дозвілля молоді, надання можливості молодіжним колективам й окремим виконавцям реалізувати свій творчий потенціал та заявити про себе не тільки як про виконавця, а й як про автора електронних музичних творів.

Ми завжди з радістю долучаємось до проектів, пов’язаних з талановитою молоддю, — зазначає керівниця творчої групи “Доброго ранку” на UA: РІВНЕ Оксана Жужельська.  З одного боку – це можливість для учасників показати себе не лише на сцені, а й у нашому ефірі. А з іншого боку, такою співпрацею ми вкотре демонструємо свою близькість і доступність кожному громадянину. Бо Суспільне – це не лише про соціальні, комунальні і медичні теми. Суспільне – це про кожного з нас, незалежно від віку професії, захоплень”.

Команда UA: РІВНЕ розповідатиме про перебіг основних етапів фестивалів в ранкових ефірах, запрошуватиме учасників і організаторів до ранкових телерадіостудій, інформуватиме про найцікавіші події на своєму сайті.

“Фестивалі "Ми талановиті" і "Атмосфера" організовує невелика ініціативна група творчих людей, які вболівають за те, аби молоді таланти, яких так багато серед нас, не в’янули через відсутність майданчиків для демонстрації своїх творчих здобутків і навиків. І ми щиро втішені з того, що дякуючи прогромадянським ідеалам суспільного мовника, сьогодні маємо потужного інформаційного партнера, 100% аудиторії якого можуть з упевненістю сказати: "я їм вірю!". І я щиро вірю, що завдячуючи нашій спільній колаборації з "UA: Рівне", ці конкурси для талановитої молоді дадуть старт для творчої кар’єри багатьох молодих людей, які прославлятимуть нашу країну і наше місто Рівне своїми досягненнями та здобутками”, – наголосила координаторка фестивалів «Ми талановиті» та «Атмосфера» Дарина Філімонова.

«Ми талановиті» вже отримали 51 заявку на участь, на «Атмосферу» подався 21 учасник. Зважаючи на те, що заявки на «Ми талановиті» продовжують надходити і після раніше оголошеного дедлайну (до 10 березня), організатори вирішили дати можливість усім охочим продемонструвати свої таланти і продовжили термін прийому заявок на цей фестиваль.

За словами координаторки Дарини Філімонової, перші відбори учасників на фестивалі «Ми талановиті» і «Атмосфера» відбудуться 6 і 13 квітня.

Апліканти, котрі надіслали заявки після 10 березня, будуть повідомлені про дати прослуховувань після 20 квітня.

“Ми зв’яжемося з кожним автором заявки на участь в фестивалях «Ми талановиті» та «Атмосфера» і повідомимо усі подробиці стосовно прослуховувань: які мінусовки мати, на яких носіях і так далі. З кожної вікової та жанрової категорії будуть відібрані кращі фіналісти на розсуд журі. Звертаюся до учасників: не хвилюйтеся на прослуховуваннях, ви вже переможці! Рішення подати заявку на фестиваль і заявити про себе — це перший крок у вашій можливо блискучій творчій кар’єрі, ваш перший крок у майбутнє. До зустрічі на відборах”, – резюмувала координатор фестивалів  «Ми талановиті» та «Атмосфера» Дарина Філімонова.

Фестиваль "Ми талановиті. Мегаподія" проводиться для молоді, яка мріє про сцену, відомість та визнання. Переможці весняних відбіркових турів потраплять до фіналу (про дату та місце буде повідомлено пізніше), де кращих також визначить компетентне журі.

Участь можуть брати рівняни, а також мешканці інших населених пунктів, які навчаються або працюють у Рівному, віком від 7 до 30 років.

Конкурсанти змагатимуться в жанрах академічного, народного та естрадного співу у номінаціях соло та ансамблі (дуети, тріо, квартети і т.д.), а також в оригінальному жанрі та номінації «ведучий». Кожен учасник конкурсу виконує 2 твори під акомпанемент або під фонограму, загальною тривалістю не більше 10 хв. У номінації «ведучий масових заходів» демонструють виступ-візитівку, змодельовану під конкретну подію у вигляді монологу тривалістю не більше 5-х хвилин. Один з творів виконується обов’язково українською мовою.

Участь в обох фестивалях безкоштовна.