Психосоціальний проєкт «Відкриті уроки футболу» для дітей 一 за інфопідтримки Суспільне Рівне

Психосоціальний проєкт «Відкриті уроки футболу» для дітей 一 за інфопідтримки Суспільне Рівне

11 лип. 2022

Українська асоціація футболу та Рівненська обласна асоціація футболу допомагають дітям, які переселилися з тимчасово окупованих регіонів, інтегруватися в громади Рівненщини через відкриті футбольні уроки. Команда Суспільне Рівне інформаційно підтримала цю ініціативу. Наразі проєкт реалізують у семи регіонах — Рівненській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій областях. 


10 липня фестиваль футболу відбувся у Рівному. Участь у ньому взяли близько ста дітей, третина з яких — вимушено переселені. Велике футбольне поле ДЮСШ поділили на 12 секторів, де з дітьми працювали тренери та психолог. 

«Суспільне 一 це історія про цінності, і я вважаю, що у цей час важливо долучастимь до подібних проєктів, адже йдеться не лише про футбол, а про допомогу дітям. Участь у заході беруть діти місцеві і діти, які вимушені були з родинами оселитись у нашому регіоні. Футбольний фестиваль для них 一  це кілька годин радості і можливість відволіктись від турбот і тривог. Не долучитись до такого концентрованого позитиву було не правильно», — розповів продюсер Рівненської філії Суспільного Сергій Татаренко, який став ведучим футбольного свята.

Про найцікавіші активності журналісти Суспільного розповіли в новинах телеканалу та на цифрових платформах мовника. Організатори були гостями студії Українського радіо Рівне. Прийдешніми вихідними проєкт завітає до Острога.

Дарина і Влада з Дружківки та Аліна з Лиману Донецької області поки не знайшли друзів у Рівному, але охоче беруть участь у футбольному фестивалі, тренуються разом із хлопцями.

«Ми вже не вперше на подібному заході. Це цікаво, весело і вдома не сидиш. Про такі події нам розповідають батьки і пропонують взяти участь», — говорять дівчата.

«Дітей ми запрошували як місцевих, так і внутрішньо-переміщених: шукали їх по волонтерських центрах, за місцем проживання. Місцевих дітей запрошували через футбольні академії, спортшколи. Таким чином, через спільне дозвілля, намагаємось їх подружити і заохотити до занять спортом. Вдячні команді Суспільне Рівне за підтримку проєкту. Подібна співпраця із Суспільним, в рамках такого масштабного всеукраїнського проєкту, у нас відбулась вперше. Ми задоволені якістю і рівнем нашої співпраці і сподіваємось, що вона триватиме і у майбутньотму», — каже Тарас Кир’янчук, представник Рівненської обласної асоціації футболу, член Виконкому Дитячо-юнацької футбольної ліги України, регіональний координатор проєкту. 


«За форматом 一 це футбольний фестиваль, соціальний проєкт, де немає змагального принципу, адже участь у ньому беруть усі охочі, незалежно від здібностей до футболу. Це проєкт підтримки дітей з родин переселенців, які змушені були втікати від війни на захід України. Сьогодні на футбольному полі зустрілись місцеві вихованці спортшкіл із дівчатами та хлопцями, які вимушено переїхали до Рівного. Мета фестивалю — інтегрувати дітей, які опинились у важких життєвих обставинах, — у місцеві громади, допомогти їм знайти друзів і корисні захоплення. Ще одна частина проєкту, це гумнатарна підтримка родин цих дітей», — розповів Євгеній Столітенко, представник Української асоціації футболу.


Загалом ініціатива «Відкриті уроки футболу» передбачає:

  • надання гуманітарної допомоги (лікарські, харчові та непродовольчі товари) дітям ВПО та їхнім родинам;
  • психосоціальну підтримку дітям через гру та відкриті футбольні заходи, що об’єднуватимуть дітей-переселенців із місцевими дітьми;
  • матеріально-технічну та моральну підтримку об’єднаним футболом мережам проєкту в західних регіонах України в їхніх зусиллях допомогти дітям з родин переселенців.

Участь у ньому охоче беруть як хлопці, так і дівчата. У рамках проєкту, місцеві школи отримають велику кількість спортивного інвентарю для проведення футбольних заходів

Міжнародні донори та партнери проєкту — New Democracy Fund (Данія), Common Goal (Німеччина), Cross Cultures Project Association (Данія).

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

Суспільне Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами Перший та Суспільне Культура й каналами Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне Мовлення.