Суспільне Рівне розповідає про дітей війни

Суспільне Рівне розповідає про дітей війни

31 тра. 2022

До Дня захисту дітей, який в Україні відзначають 1 червня, команда Суспільне Рівне готує цикл відео дітей, які знайшли прихисток і нових друзів на Рівненщині. Суспільне ближче познайомить з хлопцями та дівчатами, яким довелося залишити домівки через обстріли російської армії.

«Це спільна ідея нашого ньюзруму — поспілкуватись із дітьми-переселенцями, дізнатись про їхнє життя на Рівненщині, поцікавитись, чи знайшли нових друзів та улюбленні заняття. Батьки і діти з Волновахи, Попасної, Краматорська, Харкова та інших міст України, охоче погодились поділитись своїми історіями. Діти розповідали, на якому тлі довелося покинути рідну домівку і поділились про нове життя і нове оточення», — каже журналіст Максим Коломис, який працює над проєктом.

«Для Рівненської команди Суспільного, в умовах повномасштабної російської агресії,  важливо зафіксувати свідчення людей, котрі втратили свої домівки, близьких та друзів і вимушені були переїхати до нас. Ми і надалі будемо продовжувати створювати подібні цикли матеріалів, аби історії українців, котрі стали жертвами цієї війни, набули максимального розголосу», — зазначив головний редактор новин Суспільне Рівне Орест Гринюк.

Загалом, команда Суспільного записала інтерв’ю дітей різного віку 一  від чотирьох до сімнадцяти років. Загалом, в ефір телеканалу Суспільне Рівне вийде п’ять тематичних сюжетів, знятих у Рівному, Костополі, Дубенському районі. 

«17-річна дівчинка розповіла, як разом із батьком, тікаючи від війни з Волновахи, подолали на велосипедах 50 кілометрів. Родина привезла свої велосипеди і на Рівненщину. Спілкувався із цілою хлопчачою футбольною командою. Гравцям 一 8-10 років. Вони приїхали з Вишгорода, Харкова, Дніпра, інших міст. Добре спілкуються українською і вже позбулись тривоги через нав’язані стереотипи про нетерпимість мешканців західних регіонів до російськомовних. Людям подобається природа і атмосфера Рівненщини. Припускають, що лишаться тут жити», — говорить Максим Коломис.


Перша історія 一 про те, як у Рівному створили футбольну команду «Україна». Команда із юнаками, що переселилися з інших міст, вже здобула перше місце на змаганнях «Veres Junior Cup» та готується до наступного турніру. 

    Читайте також: «Чекаємо з перемогою»: дружини військових діляться особистим — на Суспільному

Щодня о 20:00 у випуску новин Суспільне Рівне — чергова серія проєкту. Адаптовані версії шукайте на цифрових платформах мовника. Згодом усі епізоди можна буде переглянути на ютуб-каналі Суспільного.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

Суспільне Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами Перший та Суспільне Культура й каналами Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне Мовлення