Суспільне мовлення збирає історії героїчного протистояння ворогу в Марафоні спротиву

Суспільне мовлення збирає історії героїчного протистояння ворогу в Марафоні спротиву

31 бер. 2022

Суспільне мовлення спільно з Київстар об’єднали свої зусилля, аби утримати увагу світової спільноти до історій українського протистояння російській агресії. #Марафонспротиву — інформаційний проєкт Суспільного за підтримки національного мобільного оператора та медіаспільноти, який допомагає збирати історії про боротьбу українців проти російських загарбників, героїчні вчинки та приклади взаємної допомоги.  

Наші міжнародні партнери запровадили безпрецедентні санкції проти окупанта та надають Україні фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Ми отримуємо потужну підтримку звичайних людей із всього світу. Це — волонтерська допомога, безкоштовне житло, багатотисячні марші проти війни. Але увага громадськості та медіаспільноти за кордоном до подій в Україні не має зменшуватися. Тому редакція Суспільного та Київстар збирають історії українців для їх розповсюдження серед міжнародних медіа та у соціальних мережах.

«Щодня наші кореспонденти з усіх регіонів України висвітлюють найважливіші новини нашого протистояння. Та за кожною перемогою чи втратою стоять історії людей, кожного, хто своєю сміливістю і небайдужістю наближає нашу перемогу. Ми хочемо розказати ці історії світу, щоб показати, за що саме ми боремося. Розказати їх всім українцям, щоб відчути, які неймовірні люди стоять з нами пліч-о-пліч. Ми хочемо бути корисними, налагодити зв‘язок з людьми. Чекаємо на ваші історії», — розповідає Ангеліна Карякіна, генеральна продюсерка інформаційного мовлення Суспільного.

Ви можете поділитися своєю історію, а також фото- й відеоматеріалами з редакцією, відправивши їх на електронну пошту marathon@suspilne.media. Якщо ви впевнені, що історію можна публікувати в соціальних мережах, також розміщуйте її із гештегами #марафонспротиву та #marathonofresistance.

«Київстар кожного дня дбає про те, щоб десятки мільйонів українців були на зв’язку з рідними та підтримували один одного, допомагає їм безкоштовними послугами. Але наша робота не закінчується лише на телекомунікаційному фронті, ми робимо багато для підтримки наших захисників, лікарів, волонтерів та звичайних громадян, які об’єдналися для протистояння загарбнику.  Наш спільний проєкт із Суспільним покликаний розповісти історії цих людей усьому світу, продемонструвати їхній героїзм та відданість цінностям свободи та справедливості. Ми пропонуємо й іншим українським компаніям приєднатися до Марафону спротиву», — коментує Ганна Захараш, директорка із корпоративних комунікацій Київстар.

Редакція Суспільного опрацьовує кожну історію та частину з них готує до публікацій. Ви вже можете познайомитися з першими сюжетами на ютуб-каналі Суспільного або у соціальних мережах. Це історії про втрати, які ми всі несемо у розв’язаній росією війні, але й про героїзм та незламну силу духу, взаємодопомогу. Завдяки їм ми обов’язково переможемо!

До цієї інформаційної кампанії також можуть доєднатися й інші представники українського бізнесу, щоб ділитися надихаючими історіями та щоб разом з нами утримати увагу міжнародної спільноти до України та героїзму народу. 

Довідка про Суспільне мовлення:

Суспільне мовлення — найбільша медіакомпанія країни, єдиний незалежний мовник, що служить і підзвітний лише громадянському суспільству. У Суспільного найбільша кореспондентська мережа в усіх регіонах країни, що працює виключно за журналістськими стандартами. Суспільне мовлення — це 2 загальнонаціональні телеканали (UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА), 3 загальнонаціональні радіостанції (Українське Радіо, Радіо Культура та Радіо Промінь), 24 регіональні мовники (місцеве теле- і радіомовлення в областях), найбільша в Україні студія звукозапису — Будинок звукозапису, Симфонічний оркестр та ще 4 музичні колективи, 36 сайтів та понад 100 сторінок у соцмережах. Про компанію: corp.suspilne.media. Суспільне Новини — suspilne.media.

Довідка про Київстар:

Київстар — найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на кінець 2021 року обслуговував 26,2 млн абонентів мобільного зв’язку і понад 1 млн абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. На сьогодні понад 90% населення України проживає у зоні мережі LTE. Київстар. Компанія забезпечує найвищу поміж мобільних операторів України середню швидкість передачі даних у мережі мобільного зв’язку, що підтверджується дослідженнями Speedtest від Ookla.  Клієнтам компанії доступні можливості мобільного, фіксованого зв’язку та інтернету, конвергентні рішення, а також інноваційні послуги Big Data, IoT, Cloud solutions, мобільні фінансові послуги, цифрове ТБ та ін. Акціонери Київстар — міжнародна Група VEON, головний офіс в Нідерландах.

Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 24 роки працює в Україні та визнаний як найбільший платник податків на телеком ринку, кращий роботодавець та соціально відповідальна компанія.