Продюсер Суспільного у Рівному долучився до «татусевих читань» Рівненської обласної бібліотеки для дітей

Продюсер Суспільного у Рівному долучився до «татусевих читань» Рівненської обласної бібліотеки для дітей

23 лют. 2022

23 лютого продюсер Рівненської філії Суспільного Сергій Татаренко взяв учать у проєкті-марафоні Рівненської обласної бібліотеки для дітей «Тату, почитай!». 

«Пропозиція долучитися до цих читань для мене була несподіваною. Але брати у них участь чи ні 一 не вагався жодної секунди. Адже маю п’ятирічну доньку, яка дуже любить слухати казки. Старався читати максимально виразно і артистично. Розповів їм своє бачення того, чому важливо читати. А ще 一 про Суспільне, про ютуб-канал Бробакс, запросив школярів на екскурсію до нас на філію», — ділиться Сергій Татаренко.

Сергій Татаренко читав третьокласникам Рівненської ЗОШ №1 уривок  з «Морськосвинського детективу» Івана Андрусяка, головний герой якого, свин Жерар, розплутує загадки тваринницької громади. Тут — захопливі сюжети, подекуди, навіть зухвалі авторські переспіви (як от вир пристрастей за Шекспіром), «жива» українська й тепло гумору.

Запросила Сергія взяти участь у проєкті рівненська письменниця Євгенія Пірог, за словами якої, такі події необхідні у нинішній тривожний час.

«Сьогодні відбувся взаємообмін емоціями. Сергій Татаренко зрозумів, що читати дитині — це класно і дуже емоційно. Запросив юних слухачів на екскурсію до телерадіокомпанії. А ми з дітьми розкрили чимало професійних журналістських секретів. Навіть відчули себе телеведучими. Загалом, у проєкті розповідаємо дітям, що тато 一  не лише найрідніша людина, а й професіонал, захисник, рятівник, який багато знає і завжди поділиться знаннями і вміннями», — каже Євгенія Пірог.

Мета проєкту — активізувати спільне читання татусів із дітьми. За період читань, місцеві літератори планують створити поетичну збірку «Тато читає». Читання за участі відомих рівненських татусів, триватиме до 1 червня. Ініціативу реалізують у читальному залі Рівненської бібліотеки для дітей, що на Проспекті Миру, 16.

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: