Про Героїв Небесної Сотні — марафон на усіх платформах Суспільного у Рівному

Про Героїв Небесної Сотні — марафон на усіх платформах Суспільного у Рівному

21 лют. 2022

Напередодні Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, команда Суспільного у Рівному провела тематичний мультиплатформовий марафон.

«День Героїв Небесної Сотні — важлива дата для нашого суспільства, а тому Рівненське Суспільне не мало права її оминути. Матеріали, присвячені цьому дню, з’явилися на усіх наших платформах. Новинна історія про те, чому нині у Рівному занедбана інсталяція, присвячена Героям Небесної Сотні, з’явилася у теленовинах та на діджитал-платформах. Водночас у теле- та радіоефірах наші ведучі обговорили з експертами те, як Революція Гідності вплинула на розвиток українського суспільства», — говорить продюсер Суспільного у Рівному Сергій Татаренко.

Читайте також: «Наша безпека» у центрі уваги інфомарафону на Суспільне Рівне

Шість років тому символічну традицію поминати загиблих за Україну паперовими ангелами ініціювала землячка, співачка та волонтерка Анжеліка Рудницька. Цьогоріч, 18 лютого на Чайчиній алеї у Рівному школярі розвісили на деревах паперових ангелів. Вони долучилися до всеукраїнської акції.

Інсталяція Небесної Сотні, розміщена на фасаді житлового будинку поблизу залу камерної та органної музики у Рівному, перебуває у занедбаному стані. Обличчя героїв вже складно ідентифікувати. Напередодні восьмої річниці з моменту розстрілів на київському Майдані Суспільне з’ясувало, чи відновлять інсталяцію.

З-поміж 107-ми загиблих та смертельно поранених учасників мирних протестів взимку 2013-2014 років було троє рівнян та житель Березного. Як події Революції Гідності вплинули на суспільство? Наскільки об’єднали українців? Як вплинули на патріотичні настрої в країні в цілому та на Рівненщині зокрема, — йшлося у інформаційно-аналітичному телепроєкті Сьогодні. Головне. Ведучий Олексій Бухало розмовляв із політологом Віталієм Лебедюком та медіаекспертом Сергієм Штурхецьким. Обидва є кандидатами наук з державного управління.

Про вплив Революції Гідності на новітню історію України та державну підтримку сімей загиблих Героїв у студії Українського радіо Рівне журналістка Олена Хлиновська спілкувалась із із Олегом Санжаревським, кандидатом історичних наук, доцентом кафедри політології та національної безпеки Національного університету «Острозька академія».

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: