Команда Суспільного у Рівному пройшла підготовку до дій у надзвичайних ситуаціях за сигналом «повітряна тривога»

Команда Суспільного у Рівному пройшла підготовку до дій у надзвичайних ситуаціях за сигналом «повітряна тривога»

18 лют. 2022

У п’ятницю, 18 лютого, у Рівненській філії Суспільного пролунав навчальний сигнал «повітряна тривога». Більше сорока працівників, терміново припинивши роботу, вимкнули електроприлади, комп’ютери, іншу техніку, взяли із собою документи, верхній одяг та усе найнеобхідніше та спустились у облаштоване на цокольному поверсі філії бомбосховище. Їх зустрічали, супроводжували і скеровували – відповідальні за оповіщення.

За словами інженера із мобілізаційної роботи Олексія Штуки, у філії, на випадок надзвичайних ситуацій, створено сім ланок і оперативних постів:

  • ланка оповіщення і зв’язку;
  • пост радіохімічного захисту;
  • санітарна ланка;
  • аварійно-рятувальна ланка
  • ланка пожежогасіння;
  • ланка видачі засобів індивідуального захисту;
  • ланка обслуговування сховища.

 

«У навчанні були задіяні сили і засоби філії. Усі ланки спрацювали на відмінно. Два працівники ланки оповіщення і зв’язку оперативно прийняли сигнал “повітряна тривога”, відповідно до своїх обов’язків — оповістили керівництво та особовий склад філії, скеровували людей до сховища. Усі діяли відповідально і злагоджено», — каже Олексій Штука


Під час перебування у сховищі, працівники оглянули усі основні і допоміжні приміщення, санвузли, запасний вихід, ознайомились із алгоритмом дій у різних ситуаціях.

«Ще влітку минулого року було проведено обстеження бомбосховища. Перевірили роботу вентиляції, водопостачання, каналізації, запасний вихід. Поставили лавки і поповнили запаси питної води. Сьогодні працівники здобули відповідні навички, побачили куди потрібно йти, як орієнтуватись і які команди виконувати, для того, щоб зберегти своє життя, здоров’я, а за можливості, — приміщення і обладнання. Такі навчання потрібно проводити регулярно», — говорить менеджерка філії Людмила Хома.

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: