«Наша безпека» у центрі уваги інфомарафону на Суспільне Рівне

«Наша безпека» у центрі уваги інфомарафону на Суспільне Рівне

17 лют. 2022

Із 14 до 17 лютого на Суспільному у Рівному тривав мультиплатформовий інформаційний марафон «Наша безпека». Кореспонденти новин, фахівці діджитал-платформ, радійники і редактори студійних програм вивчали ситуацію на українсько-білоруському кордоні, досліджували, якою є ситуація.

«Ми хотіли і побували у прикордонних селах Дроздинь і Городище, поспілкувалися з людьми, котрі живуть у кількох сотнях метрів від українсько-білоруського кордону. Сподобалось те, що абсолютно відсутні панічні настрої. Люди спокійні, але переконані: якщо раптом піде ворог — вони його не пустять», — впевнений шеф-редактор Суспільне Рівне Орест Гринюк.

Серію репортажів про життя на кордоні із прикордонних сіл на півночі Рівненщини підготували журналісти Тетяна Климчук та Володимир Струс.


«Вперше побувала на кордоні. Була приємно здивована позицією місцевих жителів. Люди спокійні, живуть своїм життям. Водночас готові, в разі потреби, захищатися», — розповідає Тетяна Климчук

Читайте також: Команда Суспільного у Рівному навчалась основ тактичної домедичної допомоги

Про місію тероборони у захисті країни, долучення громадян до її формування та ситуацію на Рівненщині йшлося у інформаційно-аналітичному телепроєкті «Сьогодні. Головне». На запитання журналістів  у студії UA: РІВНЕ відповідав перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін. Дистанційно до розмови долучився радник командувача Сил тероборони України Сергій Кузан.

У рамках марафону відбулось чотири прямих радіоефіри Українського радіо Рівного:

  • 15 лютого йшлося про підготовку пожежників-добровольців. Відомо, що рятувальники ДСНС Рівненщини взяли участь у Всеукраїнському підписанні Меморандумів про співпрацю із Радою ветеранів України при Міністерстві у справах ветеранів та громадськими організаціями. Про мету такої співпраці розповіли у радіоефірі Суспільного Ольга Зимоглядова — представниця із забезпечення комунікації між Державною службою  з надзвичайних ситуацій України в Рівненській області та комунальним закладом «Будинок ветеранів» та Роман Пелех — начальник навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Рівненській області;

Читайте також: Команда Суспільного у Рівному провела майстер-класи для майбутніх журналістів

  • 16 лютого, в межах марафону «Наша безпека» на радіо звучала  програма про День єднання українців. Політолог, кандидат наук із державного управління, голова комітету  Незалежна Медіа-Профспілка України,член Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові України Сергій Штурхецький проаналізував чим особливий для  сучасної історії України став лютий 2022 року та чому саме цього дня відзначають День Єднання;

  • 16 лютого у радіоефірі Суспільного аналізували чому важливо об’єднуватися та навколо яких цінностей? Гостею студії була Оксана Скляр — директорка комунального закладу «Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр». Телефоном до розмови долучились: Тарас Давидюк — голова Рівненського осередку Спілки ветеранів війни з Росією, Микола Близняк  —  кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії імені професора Миколи Ковальського Національного університету «Острозька академія», Сергій Гемберг  — заступник голови Рівненської облдержадміністрації.

Читайте також: Студенти-іноземці переглянули фільм Суспільного «Дорога смерті: "Рівне-Сосонки"» із субтитрами англійською

  • 17 лютого  відбувся заключний радіоефір марафону «Наша безпека». Говорили про гібридну війну, інформаційні «вкиди», фейки та маніпуляції, реакцію на очевидні і вдавані загрози всередині країни і зовнішні рефлексії. На запитання чим є нинішня ситуація довкола України на геополітичній карті світу та які уроки має винести держава та громадяни та чому днем єднання для українців має бути кожен день в умовах очевидної агресії Росії, аби гуртуватися навколо національної ідеї та бути готовим до захисту держави відповідали у студії: Віталій Лебедюк, декан факультету політико-інформаційного менеджменту Національного університету «Острозька академія», Микола Романов, доктор юридичних наук, доцент, полковник у відставці. Телефоном до розмови долучитились: Тарас Жовтенко, експерт із проблем національної безпеки  та  Петро Кралюк, доктор філософії, професор, голова Вченої ради Національного університету «Острозька академія».

«Марафон “Наша безпека” особливий, насичений і складний для нас, і надзвичайно багатогранний. Впродовж чотирьох ефірів на Українському радіо Рівного говорили про співпрацю ДСНС Рівненщини із Радою ветеранів України. Користь цієї колаборації для населення та її актуальність. П’ятеро спікерів долучились до обговорення теми єднання і цінностей, які об’єднують всіх українців. Говорили і про інформаційну безпеку. Теми, обговорювані зі спікерами, вимагають поринути у реальність, яку маємо на сьогодні зі всіма її викликами, переживаннями, тривогами. Проте, як говориться у англійські приказці: “Обізнаний означає озброєний”», — підсумовує редакторка Українського радіо Рівного Ірина Данильчук.

Дивіться телеканал UA: РІВНЕ та слухайте Українське радіо Рівне онлайн на сайті філії.

Радіо мовить на частотах:

  • Рівне - 87,8 FM
  • Зарічне - 103,8 FM
  • Дубровиця - 106,6 FM
  • Демидівка - 102,9 FM
  • Корець - 107,2 FM
  • Березне - 104,0 FM

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: