Команда Суспільного у Рівному провела майстер-класи для майбутніх журналістів

Команда Суспільного у Рівному провела майстер-класи для майбутніх журналістів

15 лют. 2022

Команда Суспільного у Рівному провела майстер-класи для студентів першого та другого курсів кафедри журналістики і українознавства навчально-наукового інституту економіки та менеджменту Національного університету водного господарства та природокористування.

Студенти ознайомились із роботою ньюзруму, відділу цифрових платформ, оглянули велику телестудію мовника, спостерігали за підготовкою і були присутніми на прямому радіоефірі та мали змогу стежити із апаратної за денним телевипуском новин.

«Студенти задоволені, бо побачили зсередини, як працює телерадіокомпанія, як готують і проводять прямі ефіри на радіо і телебаченні. Отримали відповіді на всі запитання від продюсера філії Сергія Татаренка, почули цінні рекомендації  та настанови від редакторки Українського радіо Рівного Ольги Шевчук, ознайомились з роботою діджитал-підрозділу і поділились своїми міркуваннями з приводу розвитку цифрових платформ. Відбувся конструктивний діалог і співпраця із журналістами Суспільного, яка матиме продовження», — розповідає Майя Дзюба, доцентка кафедри журналістики та українознавства НУВГП.

Майстер-класи із дотримання журналістських стандартів і розвитку критичного мислення студентам провели продюсер філії Сергій Татаренко та радіожурналістка Ольга Шевчук, які наголосили, що головним у  роботи Суспільного мовника є дотримання журналістських стандартів, бо саме на них формується контент і виростає довіра слухачів, читачів, глядачів.

«Нині дуже важливо розрізняти інформацію серед масиву медійного контенту, який лине звідусіль, бо, крім фейків і маніпулятивних “вкидів”, чимало суперечливих повідомлень щодо ситуації в країні, пандемії, реформ, дій політиків тощо.  Для студентів, майбутніх журналістів, важливо знати, як працюють журналісти Суспільного, де шукають інформацію, як її перевіряють і чому треба  мати критичне мислення в роботі та не піддаватися паніці», — зазначає Ольга Шевчук. 

Під час майстер-класу студенти довідалися про те, що  таке фейки і навіщо їх створюють. Навчилися розрізняти  фейки, діп-фейки та маніпуляції. Опанували базові принципи фактчекінгу (перевірки даних та інформації), дізналися про специфіку підготовки до програм  редакторів та ведучих. 

Практичними порадами із майбутніми журналістами поділились новинарі, фахівці    діджитал-підрозділу, радіоведучі, працівники інженерно-технічних служб мовника. 

«Зустріч була цікавою, змістовною та інформативною. Дізналась дуже багато нового. Вперше побачили як твориться телебачення і радіо, зсередини. Нам розповіли про цінності і принципи роботи Суспільного мовника, порекомендували на що першочергово варто звернути увагу в професії», — каже студентка другого курсу Софія Шаповал.

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: