«Готовність №1»: підсумки інформаційного марафону на Суспільне Рівне

«Готовність №1»: підсумки інформаційного марафону на Суспільне Рівне

10 лют. 2022

Із 7 до 9 лютого на Суспільному у Рівному тривав мультиплатформовий інформаційний марафон: «Готовність №1» про формування тероборони на Рівненщині.

Упродовж трьох днів над матеріалами працювали кореспонденти новин, фахівці діджитал-платформ, радійники і редактори студійних передач.

У межах марафону розповіли:

«Усвідомлюючи, яка загрозлива ситуація нині складається на кордоні України з Росією і зважаючи на сусідство Рівненщини із Білоруссю, де розпочнинаються Російсько-Білоруські військові навчання, ми розуміємо, що повинні донести до людей максимальну інформацію про те, як діяти в умовах потенційного військового вторгнення. З цією метою, команда Суспільного започаткувала цей марафон», — каже шефредактор Суспільного у Рівному Орест Гринюк.

В інформаційно-аналітичному проєкті «Сьогодні. Головне» йшлося про те, наскільки Рівне готове до протидії військовим загрозам, яку роботу проводить міський голова для формування сил тероборони та як разом із військовиками планує захищати населення від терактів, провокацій ворога. Про це та інше міського голову Рівного Олександра Третяка  запитав тележурналіст Олексій Бухало.

А у передачі «Дослівно» Українського радіо Рівного журналістка  Олена Хлиновська спілкувалась із психологинею, директоркою КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради, Ольгою Яковлевою. Обговорили психологічні стани, які можуть супроводжувати людей через потенційну небезпеку і як такі стани можна подолати. Про вміст «Тривожної валізки»телефоном розповіла радниця міського голови, голова ГО «Рівне - Такмед», Тетяна Воронцова. А про вишкіл, що провели для цивільного населення у м. Дубно, де добровольці навчали земляків, як треба діяти у різних надзвичайних ситуаціях, вайбером повідомила керівниця місцевого підрозділу громадського формування тероборони Української добровольчої армії, Валентина Сіньковська.

Олександр Цись, полковник, командир бригади територіальної оборони Рівненщини, та Дмитро Головій, начальник групи цивільно-військового співробітництва, у розмові із радіоведучою Ольгою Шевчук, повідомили про те, як проходить комплектування сил територіальної оборони на Рівненщині, для  яких завдань потрібен цей рід військ ЗСУ, хто і як може до нього приєднатися. Адже відомо, що в Україні від початку року запрацював закон про основи національного спротиву, відповідно до якого сили територіальної оборони стали окремим родом Збройних сил. До 15 лютого мають бути повністю сформовані 25 бригад Сил територіальної оборони в країні, які у разі загрози виконуватимуть певні завдання у межах своєї місцевості. Вступити до Сил тероборони можуть не лише українці з військовим досвідом, а й цивільні. А 3 лютого  відбулася нарада, з питань організації та функціонування тероборони області, де йшлося і про  можливість базування у Рівному Західного регіонального управління територіальної оборони, яке об’єднує вісім областей.           

«Ми вважаємо таку міжплатформову співпрацю усіх підрозділів надзвичайно корисною для слухачів, глядачів та користувачів  сайту, соціальних мереж Суспільне Рівне. Таким чином ми маємо можливість  повніше дослідити і висвітлити тему. Цього разу радійники підготували дві передачі “Дослівно” в яких йшлося про алгоритм дій у разі військового вторгнення, про психологічну підтримку та територіальну оборону. На мою думку, це теми до яких є запит суспільства, вони актуальні та такі, які не  залишають байдужими з огляду на ситуацію, яка відбувається на кордоні України», — говорить редакторка Українського радіо Рівне Ірина Данильчук.

Дивіться телеканал UA: РІВНЕ та слухайте Українське радіо Рівне онлайн на сайті філії.

Радіо мовить на частотах:

  • Рівне - 87,8 FM
  • Зарічне - 103,8 FM
  • Дубровиця - 106,6 FM
  • Демидівка - 102,9 FM
  • Корець - 107,2 FM
  • Березне - 104,0 FM

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: