Велоподорожі Тернопільщиною — у проєкті Суспільного «Двоколісні історії»

Велоподорожі Тернопільщиною — у проєкті Суспільного «Двоколісні історії»

27 січ. 2022

У суботу, 29 січня, о 12:40 в ефірі регіональних телеканалів Суспільного — «Двоколісні історії» від команди Суспільне Тернопіль

Під час зйомок фільму велосипедисти проїхали містечка та села Тернопільщини, де зустрічалися з людьми та знайомилися із їхнім побутом. Глядачі Суспільного побачать будні жителів Тернопілля: дороги, інфраструктуру, ринки, містечка, умови для велосипедистів, які  там живуть чи приїжджають як туристи. 

Читайте також: Прем’єра документального проєкту «Наділені добром» — на Суспільному

«"Двоколісні історії" — це, можна сказати, фільм-виклик. Ми поставили собі завдання: об’їхати Тернопільщину велосипедами за чотири дні та показати пригоди, які нас супроводжували. Торік ми проходили воркшоп із дизайн-мислення, тож я багато спілкувалася з нашою аудиторією. Це дало можливість чіткіше зрозуміти, чим живуть наші глядачі, що дивляться та як вони споживають контент. Окрім іншого, я побачила конкретний запит: люди хочуть бачити таких, як вони. Свого сусіда, подругу, родичку… Велосипед — це лише інструмент», — коментує продюсерка Суспільне Тернопіль Зоряна Биндас.

Зйомки фільму відбулися наприкінці минулого літа. Саме Зоряна Биндас — авторка та одна із героїнь цього проєкту. Вона разом із Ростиславом Фуком, який також працює на Суспільне Тернопіль, та стороннім продакшеном реалізували цю велосипедну подорож. 

Ростислав Фук ніколи не знімався у фільмах, але вже 5 років мандрує на велосипеді.

«Особистий рекорд — 183 кілометри за день. Мені дуже подобається складати маршрут різними регіонами, спілкуватися з людьми, бо кожне село унікальне своєю говіркою, можна зібрати слова, які вже вимирають і якими не спілкуються в більших містах. А ще я захоплююсь природним ландшафтом Тернопільщини, він унікальний і надзвичайно різноманітний, — розповідає учасник подорожі, діджитал-фахівець Суспільне Тернопіль Ростислав Фук. І додає: — Дуже комфортно було працювати з операторами, які завжди були напоготові відзняти тебе з будь-якого ракурсу. Фактично, в нас із Зоряною не було сценарію на діалоги, все відбувалося спонтанно, як і має бути в дорозі між “колєґами”. Вважаю це великим плюсом, бо не люблю нічого планувати — імпровізую. Мені тепер завжди приємно згадувати ці 4 дні зйомок, бо і з погодою пощастило, і нарешті сплавився Дністром».

Онлайн дивитися проєкт «Двоколісні історії» можна на сайтах регіональних телеканалів Суспільного.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.