Суспільне оголосило початок Нацвідбору на Євробачення-2022

Суспільне оголосило початок Нацвідбору на Євробачення-2022

14 гру. 2021

Суспільний мовник з 14 грудня розпочав приймати заявки для участі у Національному відборі представника України на Євробаченні-2022. 66-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться в травні наступного року в Турині (Італія).

Читайте також: Дитяче Євробачення-2021: учасникам оголосили правила перебування у Парижі

«Це хвилююча мить для всього Суспільного, бо вперше з 2015 року ми проводимо Нацвідбір Євробачення самостійно та ексклюзивно будемо його транслювати. Це новий етап для всієї компанії і ми сподіваємося, що у співпраці з досвідченим продакшеном ми зробимо це на високому рівні. 

Я запрошую всіх охочих артистів до участі в конкурсі, гарантую прозорість та об’єктивність.  Хотів би, щоб Нацвідбір залишився великим музичним святом для всієї країни, а наша команда докладе всіх зусиль для цього», — зазначив член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення,  Ярослав Лодигін.

Цьогоріч Нацвідбір проходитиме відповідно до Правил та складатиметься з двох етапів: Всеукраїнського попереднього відбору та фіналу. 

Всеукраїнський попередній відбір триватиме з 14 грудня 2021 року до 24 січня 2022 року. Охочі взяти участь мають до 10 січня надіслати заявку на участь у Нацвідборі, повністю заповнивши анкету, розміщену на сайті www.eurovision.ua

Суспільне визначить осіб, які увійдуть до шорт-листа, та оприлюднить список фіналістів на сайтах мовника не пізніше 24 січня 2022 року.

Другий етап — фінал — відбудеться у лютому 2022 року. Переможця фіналу визначать під час прямого ефіру на телеканалах Суспільного мовника голосуванням журі та глядачів. Членів журі Нацвідбору, які є авторитетними фахівцями у сфері музики та/або музичної індустрії, визначить Суспільне. 

Пісня, яку учасник виконує на конкурсі, має бути оригінальною, створеною без використання інших творів, яка не виходила в реліз та/або не виконувалася публічно до 1 вересня 2021 року. 

Хронометраж пісні становить не більше трьох хвилин, пісня може бути виконана будь-якою мовою. Виключні майнові права на пісню у повному обсязі мають належати учаснику з правом передавати їх Суспільному та ЄМС в обсязі, визначеному угодами з учасником та правилами міжнародного конкурсу.

Зазначимо, господарем Євробачення-2022 стане місто Турин. Великий фінал відбудеться в арені PalaOlimpico 14 травня. Півфінали — 10 та 12 травня. 

Переможцем Євробачення-2021 став рок-гурт «Måneskin» з піснею «Zitti E Buoni». Український гурт Go_A увійшов до п’ятірки кращих на конкурсі.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.