Громади Рівненщини: рік після місцевих виборів — спецпроєкт Українського радіо Рівного

Громади Рівненщини: рік після місцевих виборів — спецпроєкт Українського радіо Рівного

7 гру. 2021

9 грудня о 12:10 в ефірі Українського радіо Рівного стартує спецпроєкт «Громади Рівненщини: рік після місцевих виборів».

16 колишніх районів області укрупнили і нині їх на Рівненщині чотири. Стартові можливості для громад, на перший погляд, були хороші: влада на своїй території, фінансова незалежність та власне майно. Як господарювали, чого досягли і на яку підтримку  держави розраховують  в майбутньому? Ведуча проєкту, журналістка Ольга Шевчук разом із представниками громад та експертами обговорять: як жили громади впродовж цього року, з якими викликами та проблемами довелося стикнутися? Як вирішували їх і чи знайшли порозуміння з депутатами місцевих та нових районних рад.

«Цей проєкт став логічним продовженням циклу програм “Добре врядування”, адже при підготовці матеріалів ми виїжджаємо в громади, спілкуємося з їх мешканцями, бачимо на власні очі проблеми та здобутки, дізнаємося про специфіку та ресурси кожного населеного пункту. Важливо, щоб кожен мешканець громад розумів, що від його особистої участі, ініціативності та соціальної активності залежить багато, бо там, де гуртом і без суперечок беруться за справу, все вдається. Прикладів таких активностей та ініціатив в області багато, і про успіхи громад ми теж будемо говорити», — говорить Ольга Шевчук.  

    Читайте також: «Чому я вакцинуюсь» — серія відео з відомими людьми від команди Суспільне Рівне

Торік 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори на новій територіальній основі, які стали результатом реформи децентралізації. На початку 2021-го 64 новостворені  громади Рівненщини розпочали самостійне життя за однаковими правилами як для досвідчених громад, так і тих, які об’єдналися незадовго до місцевих виборів .

Слухайте спецпроєкт «Громади Рівненщини: рік після місцевих виборів» 9, 10, 21 та 23 грудня о 12:10 на сайті філії онлайн, на ютуб-каналі мовника та на хвилях Українського радіо Рівне:

  • Рівне - 87,8 FM
  • Зарічне - 103,8 FM
  • Дубровиця - 106,6 FM
  • Демидівка - 102,9 FM
  • Корець - 107,2 FM
  • Березне - 104,0 FM

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: