Команда Суспільне Рівне написала Радіодиктант національної єдності

Команда Суспільне Рівне написала Радіодиктант національної єдності

9 лис. 2021

У вівторок, 9 листопада, відзначаємо День української писемності та мови. Традиційно, цього дня Суспільний мовник проводить Радіодиктант національної єдності

Представники підрозділів Рівненської філії Суспільного долучились цьогоріч до написання ХХІ Радіодиктанту. Свої знання з української перевіряли менеджерка філії Людмила Хома, журналісти служби інформації, проєкту «Сьогодні. Головне», Українського радіо Рівне, діджитал-команди.

«Для нюзруму Суспільне Рівне, колективне написання диктанту стало вже доброю традицією. Долучились до написання ті, хто не був задіяний на зйомках. Це — Радіодиктант національної єдності, який дає відчуття себе, як частинки чогось великого. Крім того, ми, журналісти, маємо показувати рівень грамотності нашій аудиторії і написання диктанту, ще одна можливість зрозуміти наскільки ти володієш українською мовою», — говорить шефредактор Суспільне Рівне Орест Гринюк

Текст щороку унікальний. Сьогодні у прямому ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ, Українського радіо,  Радіо Культура та на цифрових платформах Суспільного диктант читав письменник, автор тексту Юрій Андрухович.

«Намагаюся писати диктант щороку. Для мене це такий своєрідний іспит, не лише на грамотність, а й на те, які правила нові правопису з’являються. Новий правопис поступово входить у нашу буденність щоденну. Ми послуговуємось багатьма словами і перевірити, хоча б раз на рік, свої знання мови варто. Кажуть: іноземну мову можна вивчити за кілька років, а свою рідну потрібно вчити все життя. Цьогорічний диктант, як на мене, не був складним, але диктувався зашвидко. Під час написання я повернулась спогадами і у своє дитинство і свій улюблений парк. Думаю у всіх будуть гарні результати», — ділиться враженнями редакторка Українського радіо Рівне Ольга Шевчук.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн до 10:00 11 листопада. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.

Результати оголосять упродовж 1-2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: