"Україна — різноманітна і толерантна": спецпроект Суспільного до Дня рідної мови

21 лют. 2019

До Міжнародного дня рідної мови команда регіонального мовлення Суспільного підготувала ролики з представниками різних національностей з усіх куточків України.
4 ролики про різноманіття національностей і мов транслюють 21 лютого на всіх платформах Суспільного.

"Концепція проекту — проста: ми зібрали представників різних національностей у різних куточках України й поставили їм усім єдине запитання: із чим у них асоціюється поняття "рідна мова". Відповіді вразили своєю щирістю, а схожість думок респондентів змушує замислитися, скільки спільного між нами. Цим проектом ми хочемо показати, що Україна — різноманітна й толерантна", — розповіла генпродюсерка регіонального мовлення Марія Фрей.

Регіональні філії Суспільного вже не вперше беруть участь у загальнонаціональних проектах. Цього разу було змінено підхід до виробництва: увесь постпродакшн відбувався централізовано під керівництвом виконавчого продюсера Володимира Ладижця.

"Цей проект — гарний приклад командної роботи філій. Я радий бачити наше якісне зростання як у творчому підході, так і в технічному виконанні", — сказав Володимир Ладижець.

У роликах звучить азербайджанська, румунська, французька, кримськотатарська, болгарська, ідиш, грузинська, іврит, абхазька, арабська, польська, вірменська, угорська, ромська та словацька мови. Учасники діляться своїми думками українською мовою, що демонструє єдність і повагу до державної мови.

 Нагадаємо, минулого року Суспільний мовник розробив Концепцію мовлення з тематики національних меншин.