На платформах Суспільне Рівне — найцікавіше з фестивалю документального кіно про права людини Мандрівний Docudays UA

На платформах Суспільне Рівне — найцікавіше з фестивалю документального кіно про права людини Мандрівний Docudays UA

1 лис. 2021

2 листопада на Рівненщині розпочинається 18 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

На глядачів та глядачок чекають 7 документальних фільмів, створених упродовж останніх двох років.

Рівненська філія Суспільного — інформаційний партнер події. Про активності фестивалю на Рівненщині глядачам і слухачам Суспільного розповість регіональна координаторка Світлана Кухарук у телепроєкті каналу UA: РІВНЕ  «Сьогодні. Головне»  та в ефірі Українського радіо Рівне. Про найцікавіше команда мовника інформує у новинах та на цифрових платформах.

Зважаючи на карантинні обмеження, організатори планують проводити онлайн-покази на платформі Zoom. Заплановані й офлайн-події.

«Метою фестивалю є підвищення обізнаності якомога більшої кількості осіб про права людини. З огляду на це, важливо робити його публічним та соціально доступним. Суспільне у Рівному є одним з найбільших майданчиків із висвітлення соціально-важливих культурних подій у регіоні, тому ми будемо надзвичайно раді співпрацювати із Рівненською філією Суспільного. Також плануємо і надалі проводити Мандрівні Docudays UA на Рівненщині, тож сподіваємося на довгострокову інформаційну підтримку та продуктивні взаємини», — сказала регіональна координаторка Мандрівного Docudays UA на Рівненщині Світлана Кухарук.

Цьогорічна тема фестивалю «Повне одужання» присвячена праву людини на здоров’я.

У рамках кінопоказів, з 2 листопада до 10 грудня, глядачі зможуть взяти участь у обговореннях, поспілкуватися із запрошеними правозахисниками, експертами з різних сфер, діячами культури та переглянути документальні стрічки:

  • «76 днів» (реж. Хао Ву, Вейші Чень, Анонім);
  • «Невидимі» (реж. Майя Мартіняк) — фільм, що отримав особливу відзнаку журі Rights Now! на 18 Docudays UA.

2 листопада о 18:00 відбудеться відкриття фестивалю та показ і обговорення фільму «76 днів», знятого на передовій кризи — у китайському місті Ухань. Зареєструватися для участі на платформі Zoom можна за цим посиланням.

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: