«Українською — вільно»: на Українському радіо Рівне — історії іноземців, які вивчили українську

«Українською — вільно»: на Українському радіо Рівне — історії іноземців, які вивчили українську

27 жов. 2021

Команда Українського радіо Рівне долучилась до спецпроєкту Суспільного «Українською — вільно», який виходитиме до 9 листопада — Дня української писемності та мови. 

Рівненські аудіорозповіді — про людей, які вивчили українську. Всі вони зробили це свідомо, бо ця мова не була для них рідною.

Читайте також: Радіодиктант національної єдності на Суспільному: пишемо разом 9 листопада

«Для мене цей проєкт не лише про мову, а й про вміння вчитися. Адже, як зазначив відомий німецький філософ і письменник Йоганн Вольфганг фон Гете: скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина. Учасники програми розповідають про свій “шлях” вивчення мови. Гості дуже різні і досвід кожного з них унікальний. Одні діляться тим, як досягти високого рівня. Інші — надихають своїм бажанням та прагненням стати ліпшою версією себе», — розповідає редакторка Українського радіо Рівне Ірина Данильчук.

Із 25 жовтня в ефірі Українського радіо Рівне вже звучить історія Євгена Новицького — російськомовного переселенця із Криму, який вивчив і вільно спілкується українською мовою. 

Своїми історіями вивчення української поділяться: чех, пивовар Пшемсл Брош, викладачка з Китаю, рівнянка польського походження та студенти Національного університету водного господарства та природокористування, які приїхали на навчання до Рівного з Гани, Марокко, Еквадору, Лівії, Туркменістану.

Слухайте Українське радіо Рівне  онлайн на сайті філії та на частотах:

  • Рівне - 87,8 FM
  • Зарічне - 103,8 FM
  • Дубровиця - 106,6 FM
  • Демидівка - 102,9 FM
  • Корець - 107,2 FM
  • Березне - 104,0 FM

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: