«Патріотичний дух» — радіомарафон Українського радіо Рівне до Дня захисників та захисниць України

«Патріотичний дух» — радіомарафон Українського радіо Рівне до Дня захисників та захисниць України

11 жов. 2021

11 жовтня о 12:10 в ефірі Українського радіо Рівне стартував чотириденний радіомарафон, присвячений Дню захисників та захисниць України.

Мета проведення  марафону — вшанувати мужність та героїзм захисників й захисниць Незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій та звитяг, а також сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу.

Упродовж чотирьох днів, у студії Українського радіо Рівне журналістка, ведуча проєкту Ольга Шевчук разом зі спікерами обговорять: що таке патріотизм у контексті подій сьогодення та на прикладах  історичного минулого нашого краю, концепцію патріотичного виховання в освітніх закладах Рівненщини, обласну програму організації позашкільного навчання молоді та відродження традицій козацтва, згадають історії звитяг сучасних захисників та захисниць України.

«Радіомарафон "Патріотичний дух" має на меті окреслити потребу у вихованні свідомого українця, який любить свою країну та готовий боронити її не лише зі зброєю в руках. В реаліях сьогодення, коли триває гібридна війна і ворог використовує різні важелі впливу, аби підірвати патріотичний дух, — ми маємо говорити про звитяжну боротьбу українців за волю і незалежність. На прикладах героїв минулого і сучасності донести авторитет і значимість захисника України. Розказати про громадські організації краю, які займаються патріотичним вихованням дошкільнят, школярів та молоді. Нам є чим пишатися, бо на Рівненщині питанням патріотичного виховання опікуються творчі і талановиті люди, які вміють зацікавити молодь сучасними, особливими методами патріотичного виховання на прикладі козацького бойового мистецтва бойового гопака, та відродження автентичних традицій українських захисників», — розповідає ведуча марафону, радіожурналістка Ольга Шевчук.


У студії історики Олександр Крупка та Тарас Пилипович

Учасники передач: представники Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму, учнівської молоді , ГО «ПЛАСТ», історики, освітяни.

Теми програм:

  • 11 жовтня — 12:10

Що таке патріотизм, в контексті подій сьогодення, та якою була національна у різні періоди історії на теренах нашого краю. 

  • 12 жовтня — 12:10

Коли і як має починатися патріотичне виховання дітей (Приклад організації національно-патріотичного виховання дошкільнят та молодших школярів у таборі «Гайдамаки» та ГО «ПЛАСТ»)

  • 13 жовтня — 12:10

Патріотичне виховання молоді та студентства. Що таке дієвий патріотизм? 

  • 15 жовтня —12:10

Зустріч з захисниками і захисницями України та ветеранами АТО/ООС.

Слухайте Українське радіо Рівне на частотах:

  • Рівне - 87,8 FM
  • Зарічне - 103,8 FM
  • Дубровиця - 106,6 FM
  • Демидівка - 102,9 FM
  • Корець - 107,2 FM
  • Березне - 104,0 FM

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: