Наглядова рада відтермінувала рішення про відставку Зураба Аласанії

Наглядова рада відтермінувала рішення про відставку Зураба Аласанії

13 лют. 2019

12 лютого, Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України провела позачергове засідання.

У ході голосування члени Наглядової ради вирішили відтермінувати своє попереднє рішення про відставку голови правління та розірвати контракт із Зурабом Аласанією 6 травня 2019 року.

Таке рішення до голосування запропонувала Тетяна Лебедєва. Вона також зазначила, що дострокове звільнення голови правління спричинило негативний резонанс у суспільстві.

"Серед наших колег теж були такі радіальні розмови, все ж таки як нам зняти напругу, зняти звинувачення і, найголовніше, як нам не допустити інституційної кризи Суспільного — не лише кризи менеджменту, але й кризи Наглядової ради, кризи довіри і так далі. Я в страшному сні не очікувала звинувачень у політизації, але вони, на жаль, лунають", — заявила екс-голова Наглядової ради Тетяна Лебедєва.

Пропозицію Лебедєвої відтермінувати відставку голови правління підтримали 11 членів ради, троє заперечили, один утримався.

Рішення про відтермінування відставки у Наглядовій раді пояснили бажанням розвіяти сумніви громадськості щодо політичного підтексту ситуації.

До запланованого порядку денного сьогодні також увійшли питання щодо фінансового плану НСТУ на 2019 рік, що був затверджений; а також щорічний загальний звіт НСТУ за 2018 рік, який Наглядова рада схвалила повністю.

Нагадаємо, Наглядова рада Суспільного 31 січня проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ "НСТУ" Зурабом Аласанією.
Відповідно до контракту, голова правління мав би працювати на цій посаді до травня 2021 року.