Суспільне Новини — серед лідерів із дотримання журналістських стандартів

Суспільне Новини — серед лідерів із дотримання журналістських стандартів

22 вер. 2021

На сайті новин Суспільного мовника suspilne.media найвищий рівень дотримання журналістських стандартів — за результатами моніторингу Інституту масової інформації за третій квартал 2021 року. 

Читайте також: Ангеліна Карякіна стала генеральною продюсеркою інформаційного мовлення Суспільного

Крім Суспільне Новини, професійних стандартів також дотримуються на сайтах: «Дзеркало тижня», «Ліга», «Українська правда», «Бабель», «Громадське», «Букви», «Еспресо» та «НВ». Понад 96% матеріалів на провідних українських онлайн-медіа написано без жодних порушень професійних стандартів.

«У середньому дотримання стандартів на цих сайтах становило 98% у третьому кварталі 2021 року. В порівнянні з попереднім кварталом середній показник дотримання стандартів на сайтах-лідерах рейтингу не змінився», — зазначили на сайті ІМІ.

Моніторинговий аналіз проводився в липні 2021 року у 23 загальнонаціональних інтернет-медіа. Загальна вибірка склала 1150 матеріалів. 

Читайте також: «Створюй із Суспільним-2022». Питання й відповіді про участь у конкурсі

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного:

Зазначимо, протягом 2021 року Суспільне Новини також входив до переліку онлайн-медіа, де відсутня джинса, та до найякісніших сайтів новин, був лідером з найбільшої кількості новин про Крим та продовжує залишатися у лідерах з дотримання журналістських стандартів.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.