Суспільне Рівненщини розпочинає новий телевізійний сезон із оновленої телестудії

Суспільне Рівненщини розпочинає новий телевізійний сезон із оновленої телестудії

7 вер. 2021

Із понеділка, 6 вересня, щоденні інформаційні випуски новин та вечірня інформаційно-аналітична передача  «Сьогодні. Головне» регіонального суспільного мовника Рівненщини телеканалу UA: РІВНЕ виходять із оновленої телестудії.

Дизайн студії розробили дизайнерки Марія Горуна та Ольга Новобранець.


Журналістки Лілія Майорова та Тетяна Климчук спілкуються із гостями студії

В.о. продюсера Рівненської філії Суспільного Сергій Татаренко зазначає, що «телебачення – це динаміка, і важливо не зупинятися, а весь час рухатись». 

Команда Суспільного Рівне

«Готувати нову студію розпочав ще попередній продюсер Рівненського Суспільного Михайло Чубай разом із менеджеркою Людмилою Хомою, я ж підхопив це вже на фінішній прямій. Крім нових меблів та декорацій, ми із головною режисеркою телеканалу Людмилою Ястремською прагнемо наповнити нову студію ще й новими можливостями. Деякі “фішки” глядачі побачать вже зараз, деякі – трішки згодом. Ми відкриті до експериментів. Тож, і студія буде потроху змінюватися. Від деяких ідей відмовлятимемося, а інші — розвиватимемо. Сподіваюся, що нова студія стане в нагоді і нашому діджитал-підрозділу, який теж стрімко розвивається, і має чимало цікавих планів. Найголовніше ж —  хоч студія у нас буде нова, підходи до висвітлення подій залишаються незмінними. Баланс думок, оперативність та інші стандарти інформаційного мовлення Суспільного, як були, так і залишаться, головними у нашій роботі», — розповідає Сергій Татаренко.

 

«Оновлена студія додасть динаміки існуючим телепроєктам і дозволить розширити формати телемовлення, адже можна буде змінювати меблі, декорації, моделювати освітлення, вільно рухатись у кадрі і запрошувати більшу кількість гостей. Найскладніше було вмонтувати нову студію у старе приміщення. Це вимагало додаткових зусиль і ресурсів. Довелось демонтовувати стару підлогу, декорації, зважати на існуючі комунікації. Макет студії вписували в готовий простір зі своїми звукоізоляційними особливостями, обмеженою площею колишньої радіостудії. Нам це вдалося, і дуже приємно усвідомлювати, що телеканал UA: РІВНЕ розпочинає новий телесезон із нової студії», — говорить менеджерка Рівненської філії Суспільного Людмила Хома

 

Шефредактор і менеджерка Суспільного у Рівному: Орест Гринюк і Людмила Хома

«Нарешті студія новин стала сучасною і комфортною. У рамках програми "Сьогодні. Головне" з’явився єдиний простір, чого не було у старій студії. Ведучі аналітичної частини і ведучі новин тепер можуть взаємодіяти між собою і з гостями. Саме це і передбачала концепція проєкту «Сьогодні. Головне». Нову картинку і можливості отримали короткі денні і підсумковий вечірній інформаційні випуски. А це — абсолютно нове враження від новин Суспільного», — каже шефредактор новин Рівненської філії Суспільного Орест Гринюк.

 

«Студія хороша, об’ємна, довгоочікувана, адже в періоди інтенсивного виробництва, команда Рівненського суспільного телебачення часто стикалась із журналістськими запитами на більшу, ніж зазвичай (2-3), кількість учасників ефіру. А зараз є простір, різні зони, розроблений дизайн дозволяє у перспективі працювати зі студії не лише із годинним прямим ефіром "Сьогодні. Головне", а і змінювати її для інших записів, ефірів чи проєктів», — ділиться головна режисерка  Рівненської філії Суспільного Людмила Ястремська.

Дивіться інформаційні випуски UA: РІВНЕ щобудня о 13:00, 15:00, 17:00, 19:00 та 20:40 в ефірі, онлайн на сайті та на ютуб-каналі мовника.

UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного:

Фото — Дмитра Хитрого.