«Незалежність єднає» — дивіться святковий концерт на телеканалі UA: РІВНЕ

«Незалежність єднає» — дивіться святковий концерт на телеканалі UA: РІВНЕ

19 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі телеканалу UA: РІВНЕ та усіх регіональних філій Суспільного дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

Читайте також: 14 історій ровесників Незалежності, які змушені відстоювати її на війні — спецпроєкт «Обличчя Незалежності»

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Рівненщину представлятиме співачка-волонтерка, яка побувала майже в усіх гарячих точках Донбасу, Христина Панасюк. Авторка і виконавиця присвячує пісні українським бійцям та виконує їх під гітару на фронтових концертах на сході України.

Команда Суспільного у Рівному відзняла кліп на пісню Христини Панасюк «Заборонені».

«Ця пісня перегукується із долями добровольців, кадрових військових, волонтерів і багатьох небайдужих людей, які без вагань стали на захист своєї землі і яким, з часом, доводиться ховати своє посвідчення учасника бойових дій та повертатись до звичного життя. Питання у тому наскільки суспільство готове їх прийняти, а держава — підтримати, і чому інколи вони стають “забороненими”. Пісня з вірою у те, що ми нескорені, продовжуємо боротись за Незалежність, і жодні проблеми нас не зламають і не поставлять на коліна», —  розповідає Христина Панасюк.

У мирному житті Христина викладає у музичній школі. Вона навчає дітей грі на фортепіано. З перших днів війни — волонтерка, допомагає забезпечувати бійців усім необхідним: їжею, одягом, обладнанням та автівками.

Це не пеший досвід співпраці Христини Панасюк із Суспільним. У проєкті «Пісні війни» прозвучали її пісні: «Дай, Боже, всього нашим солдатам» та «Любов я змінила на берці», про дівчат захисниць.

«Це був дуже цікавий досвід. Сподобалось як все було виважено, якісно, цікаво, красиво у кінцевому підсумку. Мені приємна співпраця із Суспільним. Сподіваюсь вона триватиме і надалі», — каже Христина.

Над кліпом на пісню «Заборонені» у Рівному працювали: спецкореспондентка та відеограф Суспільного Рівненщини Настасія Захарчук і Микола Штемпель та відеограф Суспільного у Житомирі Олександр Голобородько.

Детальніше про кліпи, які ввійшли у концерт «Незалежність єднає», читайте на сайтах регіональних філій Суспільного: Буковина, Вінниця, Волинь, Дніпро, Донбас, Житомир, Чернігів, Закарпаття, Запоріжжя, Карпати, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Поділля, Черкаси.

UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивіться телеканал UA: РІВНЕ в ефірі і онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: