«Ринок землі Рівненщина: основні аспекти» — радіомарафон на UA: Українське радіо Рівне

«Ринок землі Рівненщина: основні аспекти» — радіомарафон на UA: Українське радіо Рівне

25 чер. 2021

З 1 липня цього року набирає чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який має відкрити ринок землі та дозволити громадянам вільно купувати та продавати землі сільськогосподарського призначення, які належать їм на праві приватної власності. 

Про тонкощі та ключові правила продажу земель сільськогосподарського призначення йтиметься під час триденного радіомарафону UA: Українське радіо Рівне «Ринок землі Рівненщина: основні аспекти», який стартує 29 червня о 12:10.

  • 29 червня о 12:10 у радіопроєкті «Дослівно», журналістка Ольга Шевчук разом із експертами з’ясовуватиме, хто зможе придбати землю сільськогосподарського призначення? Чи можна придбати пай, який знаходиться в оренді? Які документи необхідні для продажу? Які податки сплачує продавець? Чи потрібне нотаріальне посвідчення договору купівлі-продажу? 
  • 30 червня о 12:10 у радіопроєкті «Дослівно» йтиметься про те як перевірити, чи занесена земельна ділянка до електронної бази Держгеокадастру? Що робити, коли державний акт є, а в базі земельної ділянки немає? Скільки коштуватиме 1 гектар землі на Рівненщині після відкриття ринку землі? У студії працюватиме журналістка Ірина Данильчук.
  • 1 липня, у день відкриття ринку землі, о 12:10 у передачі «Дослівно» говоритимуть про зміни, що вже відбулись, досліджуватимуть чи готова правова база до запровадження земельної реформи? Хто стежитиме за тим, щоб не перевищувався ліміт купівлі землі в одні руки? Чи зростуть ціни на землю та її оренду на Рівненщині. Ведуча ефіру — Ірина Данильчук.

Журналістки Ірина Данильчук та Ольга Шевчук готуються до радіомарафону.

До обговорення запрошені юристи, землевпорядники, чиновники.

Долучитись до розмови у студії можна зателефонувавши за номером: +38 (097) 323 20 11.

Слухайте UA: Українське радіо Рівне онлайн на сайті мовника та на частотах:

  • Рівне - 87,8 FM;
  • Зарічне - 103,8 FM;
  • Дубровиця - 106,6 FM;
  • Демидівка - 102,9 FM;
  • Корець - 107,2 FM;
  • Березне - 104,0 FM.

UA: Українське радіо Рівне — регіональний Суспільний мовник на Рівненщині. Разом із регіональним телеканалом UA: РІВНЕ та загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. 

Оперативні новини Рівненщини шукайте на діджитал-платформах: