«Кисневий голод на Рівненщині: хто винен»: на UA: РІВНЕ — другий фільм від команди рівненських розслідувачів

«Кисневий голод на Рівненщині: хто винен»: на UA: РІВНЕ — другий фільм від команди рівненських розслідувачів

16 чер. 2021

17 червня о 19:55 на телеканалі UA: РІВНЕ в ефір вийде другий випуск проєкту журналістських розслідувань «Четверта влада» від команди розслідувачів із Рівного. 

Глядачі усіх регіональних телеканалів Суспільного побачать  другий випуск рівненських розслідувань у суботу, 19 червня, о 19:45. На UA: ЗАКАРПАТТЯ його покажуть о 20:15.

Проєкт обрано до реалізації на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним. Розслідування».

Фільм про те, як рівненські посадовці втратили 15 мільйонів гривень, які могли піти на кисень для пацієнтів лікарень. Це спричинило додаткові витрати для медзакладів та пацієнтів, а також поставило під загрозу життя частини пацієнтів.

У жовтні 2020 року Кабмін із держбюджету виділив 1,5 мільярди гривень на забезпечення ковідних лікарень киснем. Регіони отримали різні суми. Рівненщина тоді отримала 22 мільйони гривень державної субвенції. Менше отримала тільки Луганська область, частина якої окупована. 

15 мільйонів гривень, тобто більшу частину державних грошей, обласне управління охорони здоров’я не використало і повернуло у держбюджет. Рівненська область витратила найменшу частину субвенції, порівняно з іншими областями. Не скористалася належно коштами, які Кабінет міністрів виділив саме на забезпечення лікарень киснем.

Про причини і наслідки такої ситуації – у розслідуванні «Кисневий голод на Рівненщині: хто винен».

Серію розслідувань для Суспільного мовника готує команда Рівненської агенції журналістських розслідувань «Четверта влада».

Нагадаємо, перший фільм-розслідування від рівненської команди вийшов в ефір 20 травня. У ньому йшлося про порушення під час лікування інсультів у рівненських лікарнях. Фільм доступнй за посиланням на ютуб-каналі UA: РІВНЕ.

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці з Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення.

UA: РІВНЕ, UA: Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.


Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.