30 років відзначає рівненська спілка художників (ВІДЕО)

17:39, 30 лис. 2019
 
30 років відзначає рівненська спілка художників (ВІДЕО)

Рівненська обласна організація Національної спілки художників України відзначає тридцятирічний ювілей. З нагоди цієї дати у виставковій залі відкрили експозицію, де презентували понад пів сотні робіт місцевих художників. 

– Цей краєвид списується з горизонтом... І там ми бачимо холодні кольори. А центрове навантаження – на фігурі хлопчика. Він обернений спиною, але на контрастності він у центрі.

Так художник Іван Жилка розповідає про свою роботу під назвою "Його дитинство". Картину митець написав близько двох років тому. На полотні зобразив пейзаж рідного села Карпилівка у Сарненському районі та племінника.


Художник Іван Жилка:
– Люблю погуляти лісом, на цій роботі зображений мій племінник, з яким я товаришую. Гуляємо, ходимо по гриби.

Картина Івана Жилки стала однією з понад пів сотні робіт, що увійшли до виставки, присвяченої тридцятій річниці від створення Рівненської обласної організації Національної спілки художників України. Експозицію відкрили у виставковій залі спілки.


Голова Обласної організації Національної спілки художників України  Петро Подолець:
– Ми старалися представити всі покоління. Є роботи художників, які вже відійшли. Це Бобрик, Колосов, Звягінцев, Литвин, Годун... Ми їх вважаємо класиками образотворчого мистецтва.

Зараз членами Рівненської обласної організації Національної спілки художників України, заснованої у листопаді 1989-го року, є 32 митці. Головним завданням організації у майбутньому році її керівник називає створення власного художнього музею.

Голова Обласної організації Національної спілки художників України  Петро Подолець:

– Ми виділимо одне з приміщень наших власних і створимо свій художній музей. А в перспективі, коли музей буде, бо зараз ми єдина область, яка не має його – ми частину цих творів передамо до цього обласного художнього музею.

Автор: Роман Свирида